Η αναισθησία στο μεγαλείο της -Μόνο 9 στους 186 πολίτες σταμάτησαν να βοηθήσουν έναν βαριά τραυματισμένο ποδηλάτη - iefimerida.gr

Η αναισθησία στο μεγαλείο της -Μόνο 9 στους 186 πολίτες σταμάτησαν να βοηθήσουν έναν βαριά τραυματισμένο ποδηλάτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας ποδηλάτης βρίσκεται αναίσθητος στο οδόστρωμα ενός κεντρικού δρόμου μετά από ατύχημα. Οδηγοί γίνονται μάρτυρες της τραγικής αυτής εικόνας. Πόσοι όμως τελικά είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους. Δυστυχώς, στη Λευκορωσία είναι μετρημένοι στα δάχτυλα. Και συγκεκριμένα... μόνο 9 στους 186. Τα στοιχεία σοκ που αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι της Λευκορωσίας δεν είναι και πολύ ευαίσθητοι ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά από το πείραμα στο οποίο προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Σύμφωνα με το BBC, το σενάριο είχε ως εξής: Ενας άνδρας είναι πεσμένος στο έδαφος. Γύρω του σπασμένα κομμάτια από το διαλυμένο ποδήλατό του. Ο άνδρας παραμένει ακίνητος, προκειμένου να πείσει τους οδηγούς που περνούσαν από το σημείο, ότι είναι αναίσθητος από τα βαριά τραύματα που φέρει, μετά το ατύχημα.

Οι Αρχές με αυτό το πείραμα θέλησαν να δουν στην πράξη πόσοι πολίτες θα σταματούσαν για να προσφέρουν βοήθεια στον τραυματισμένο ποδηλάτη. Ωστόσο, τα στοιχεία που προέκυψαν ήταν απογοητευτικά, καθώς οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μόνο 9 στους 186. Κάποιοι, από την άλλη πλευρά κάλεσαν τις Αρχές, ενώ μόνο ένα ζευγάρι προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ