Τσίπρας: Στόχος τους η δημιουργία του λευκού Κινέζου εργαζόμενου - iefimerida.gr

Τσίπρας: Στόχος τους η δημιουργία του λευκού Κινέζου εργαζόμενου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους αντιπολιτευτικούς τόνους ανέβασε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μηλιού με τίτλο «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Η στρατηγική των αναγκών».

« Οι δανειστές δεν νοιάζονται αν θα απαλλαγεί η Ελλάδα από το βραχνά του δημόσιου χρέους», τόνισε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στα όσα πραγματεύεται το βιβλίο του κ. Μηλιού και στη σχέση που έχουν αυτά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, είπε πως ο στόχος είναι «όπως πολύ συχνά επισημαίνει σε ομιλίες και άρθρα του ο συγγραφέας: η δημιουργία του λευκού Κινέζου εργαζόμενου. Δηλαδή του εργαζόμενου που θα ζει στην Ευρώπη, θα είναι Ευρωπαίος αλλά θα μάθει να ζει και να εργάζεται με αμοιβές και σε συνθήκες ασιατικές».

Η κατασκευή ενός νέου τύπου εργαζόμενου, σημείωσε, προϋποθέτει αφενός μεν «την υποτίμηση της εργασιακής του δύναμης», αφετέρου δε την αποστέρηση των περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η εργατική τάξη και η μικροαστική, ή τον φόβο αποστέρησής τους.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δεν έχασε την ευκαιρία να σφυροκοπήσει την κυβέρνηση και από το βήμα της παρουσίασης, σχολιάζοντας: «Ο Μηλιός αφιερώνει ένα μεγάλος μέρος του βιβλίου του στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Το κάνει αυτό για να ξεκαθαρίσει ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται στην πραγματικότητα για την ουσία, που είναι η πολιτική λιτότητας και το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, αλλά μόνο για το πώς θα εκβιάσουν το λαό για να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ