Προκαλεί το προεκλογικό σποτ του Ερντογάν -Απειλεί να «απαγορεύσει την απαγόρευσή» του [βίντεο] - iefimerida.gr

Προκαλεί το προεκλογικό σποτ του Ερντογάν -Απειλεί να «απαγορεύσει την απαγόρευσή» του [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκλογικές αρχές απαγόρευσαν την προβολή του τηλεοπτικού σποτ της προεκλογικής εκστρατείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο ο Τούρκος πρωθυπουργός απείλησε να απαγορεύσει την απαγόρευση.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, όπως γράφει το Εθνος, η χρήση της κόκκινης τουρκικής σημαίας σ' αυτό το διάρκειας ενός λεπτού προεκλογικό βίντεο που προβλήθηκε από μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραβιάζει τις οδηγίες για την προεκλογική εκστρατεία ενόψει των δημοτικών εκλογών της 30ής Μαρτίου.

Ο Ερνογάν εξοργισμένος από αυτή την απόφαση δήλωσε, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες: «Τότε θα την απαγορεύσουμε. Θα επιβάλουμε μια απαγόρευση στην απαγόρευση». Ο ισχυρός άντρας της γειτονικής χώρας βρίσκεται αντιμέτωπος μ' ένα σκάνδαλο διαφθοράς, το οποίο έχει χαρακτηρίσει συνωμοσία για την υπονόμευσή του από τον ιερωμένο Φετουλάχ Γκιουλέν, πρώην σύμμαχό του, το δίκτυο του οποίου ασκεί επιρροή στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα. Ο Γκιουλέν αρνείται ότι ενορχήστρωσε την έρευνα για διαφθορά.

Το βίντεο προβάλλει τις απόψεις του Ερντογάν περί συνωμοσίας, δείχνοντας μια σκοτεινή φιγούρα να κόβει τα σχοινιά από μια τεράστια τουρκική σημαία, πριν πολίτες σπεύσουν να σχηματίσουν έναν ανθρώπινο ιστό ώστε η σημαία να συνεχίσει να κυματίζει, ενώ μια φωνή απαγγέλλει τους στίχους του εθνικού ύμνου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ