Φούρνοι ξεπετάγονται γύρω γύρω, στα προάστια, στους μεγαλύτερους εμπορικούς δρόμους, στην καρδιά του κέντρου. Φωτεινές πινακίδες, τεράστιες τζαμένιες βιτρίνες, καταστήματα που μένουν ανοιχτά ως τα μεσάνυχτα ή και αργότερα. Κι όμως, μοιάζει πολυτέλεια να γευθείς ένα κανονικό, βαρύ ψωμί, αληθινό, από καθαρό αλεύρι, με προζύμι, αφράτο και χρυσοψημένο. Ψωμί που να τρώγεται σκέτο, να είναι νοστιμότερο τη δεύτερη μέρα και να μουχλιάζει ως φυσικό αποτέλεσμα της εσωτερικής υγρασίας και της ζύμωσης (ή δηλαδή αν ξεχαστεί τέσσερις μέρες στην ψωμιέρα).
Κάποιοι πιστεύουν ότι αληθινό ψωμί παράγεται μόνο σε ορισμένους φούρνους της επαρχίας, για τους οποίους κατά καιρούς έχουν γραφτεί διθύραμβοι. Ωστόσο, και στην Αθήνα υπάρχουν άνθρωποι που φτιάχνουν και πωλούν αληθινό, πεντανόστιμο ψωμί. Το Popaganda.gr έψαξε και τους βρήκε.
Δείτε τους έξι καλύτερους φούρνους της Αθήνας και ανακαλύψτε πού ακριβώς βρίσκονται στο Popaganda.gr.