Κορυφώνεται η αγωνία για το Boeing -Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα συντρίμμια - iefimerida.gr

Κορυφώνεται η αγωνία για το Boeing -Δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα συντρίμμια

Κορυφώνεται η αγωνία για το Boeing -Δεν έχουν εντοπίσει ακόμα συντρίμμια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τέλος το θρίλερ με τον εντοπισμό κάποιου ίχνους της μοιραίας πτήσης της Malaysia Airlines, καθώς το αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon που έφτασε στο σημείο δεν έχει εντοπίσει κανένα από τα αντικείμενα, που είχε δει ως τώρα.

Την ίδια στιγμή, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι αρχές της Μαλαισίας είπαν πως ακόμα δεν έχουν κανένα απολύτως νέο στοιχείο, αλλά οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και πως σε αυτές εξακολουθούν να συμμετέχουν και οι 26 χώρες που συνδράμουν τόσες ημέρες, με 8 πλοία και 29 αεροπλάνα

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και προς βορρά και προς νότο είπαν οι αρχές της Μαλαισίας, ενώ όπως σημειίωσαν χαρακτηριστικά οι επικεφαλής «Για όλες τις οικογένειες ανά τον κόσμο μία πληροφορία είναι αυτή που έχει σημασία και αυτήν είναι που βρίσκεται το αεροπλάνο. Ωστόσο είναι κάτι που δεν ξέρουμε».

Τι είχε εντοπίσει ο δορυφόρος

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο ο δορυφόρος είχε εντοπίσει δύο μεγάλα αντικείμενα, το ένας έχει μήκος 24 μέτρα και το δεύτερο 5 μέτρα, ο εντοπισμός τους και στη συνέχεια η ταυτοποίηση τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Οι αρχές της Μαλαισίας υποστήριζαν πως οι φωτογραφίες ήταν σημερινές

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως νέες πληροφορίες που αναφέρουν πως οι φωτογραφίες από τους δορυφόρους δεν είναι σημερινές, αλλά είχαν ληφθεί από την Κυριακή 16 Μαρτίου, ωστόσο επειδή η ανάλυση τους είναι πάρα πολύ δύσκολη, κυρίως λόγω του κυματισμού της θάλασσας, μόλις σήμερα κατάφεραν οι ειδικοί να αντιληφθούν πως πρόκειται για αντικείμενα ή συντρίμμια. Ωστόσο, σύγχυση προκάλεσε Μαλαισιανός αξιωματούχος της πολιτικής αεροπορίας λέγοντας αρχικά πως πρόκειται για σημερινές φωτογραφίες.

Δύο θεωρίες ακόμα - Να έχουν βυθιστεί τα αντικείμενα ή να είναι κοντέινερ

Βέβαια το θρίλερ δεν σταματάει εκεί καθώς ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ακόμα δύο θεωρίες. Η πρώτη είναι πως τα συγκεκριμένα αντικείμενα μπορεί μετά από τόσες ημέρες να μην βρίσκονται στο σημείο που έχουν υποδείξει οι δορυφόροι, αλλά είτε να έχουν μετακινηθεί, είτε να έχουν βυθιστεί.

Η δεύτερη θεωρία είναι πως το μέγεθος που φαίνεται να έχουν τα αντικείμενα που είδε ο δορυφόρος παραπέμπει και σε κοντέινερς που μπορεί να έχουν πέσει από κάποιο φορτηγό πλοίο. Εξάλλου είναι σύνηθες το φαινόμενο μεγάλα «σκουπίδια» της θάλασσας να επιπλέουν στην επιφάνεια της για ημέρες, εβδομάδες, ακόμα και μήνες.

Μάλιστα ο ωκεανογράφος Dr Simon Boxall μιλώντας στο euronews, υποστηρίζει πως στην περιοχή τα καιρικά φαινόμενα είναι πάρα πολύ έντονα και αναμένεται να δυσκολέψουν πάρα πολύ την επιχείριση εντοπισμού, αφού πολύ δύσκολα τα σωστικά μέσα θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερα και τα συνηθισμένα μέσα εντοπισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αεροσκάφος πτήση Boeing συντρίμμια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ