Βενιζέλος-Ντόρα Μπακογιάννη: Αυτή τη θέση Επιτρόπου ποιος θα την πάρει; - iefimerida.gr

Βενιζέλος-Ντόρα Μπακογιάννη: Αυτή τη θέση Επιτρόπου ποιος θα την πάρει;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο και αν το θέμα αποτελεί ταμπού για τους δύο αυτούς κορυφαίους πολιτικούς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν μπει σοβαρά στην κούρσα διεκδίκησης της θέσης του ευρωπαίου επιτρόπου και δεν αποκλείεται στο προσεχές μέλλον να βρεθούν απέναντι.

Ο υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αν και επισήμως το έχει διαψεύσει, ενδιαφέρεται ως ένα βαθμό για τη θέση του Επιτρόπου, καθώς θα είναι η ιδανική διαφυγή από μια πιθανή εκλογική συντριβή.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι στην Χαριλάου Τρικούπη που εκτιμούν ότι η θέση θα του ταίριαζε γάντι, αφού το πλέον πιθανό σενάριο είναι να εγκαταλείψει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των επόμενων βουλευτικών εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος εκτιμά ότι εάν εγκαταλείψει την κυβέρνηση και τη χώρα μεσούσης της προσπάθειας που γίνεται για την έξοδο από την κρίση και αποδεχθεί τη θέση του Επιτρόπου, θα απομακρυνθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή.
Σε κάθε περίπτωση δεν έχει λάβει ακόμη τις τελικές του αποφάσεις και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.

Το όνομα της Ντόρας Μπακογιάννη ήταν το πρώτο που ακούστηκε για τη θέση των Βρυξελλών. Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν ότι αποτελεί «υπόσχεση» εκ μέρους του Πρωθυπουργού όταν εκείνη επέστρεψε στους κόλπους της ΝΔ και ετέθη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όπως επισημαίνουν με νόημα άλλωστε κύκλοι της κ. Μπακογιάννη, η διαφορά που κέρδισε η ΝΔ τις εκλογές του 2012 αυτό το 2-2,5%, ανήκει στην ίδια.
Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Σκάι, η Ντόρα Μπακογιάννη απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποδεχθεί θέση υποψήφιας ευρωβουλευτή, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προταθεί για Επίτροπος της Ελλάδας. Ας σημειωθεί ότι η θέση αδειάζει τον προσεχή Σεπτέμβριο και η νυν Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη ετοιμάζει ήδη τις βαλίτσες της για να επιστρέψει στην Ελλάδα, σε ρόλο που δεν είναι ακόμη γνωστός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ