Στα χέρια της αστυνομίας ο «Βαρώνος των Βαλκανίων»: Βασιλιάς της κοκαΐνης -Αρχηγός του εμπορίου ναρκωτικών - iefimerida.gr

Στα χέρια της αστυνομίας ο «Βαρώνος των Βαλκανίων»: Βασιλιάς της κοκαΐνης -Αρχηγός του εμπορίου ναρκωτικών

Στα χέρια της αστυνομίας ο «Βαρώνος των Βαλκανίων»: Βασιλιάς της κοκαΐνης -Αρχηγ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον της σερβικής δικαιοσύνης αναμένεται να οδηγηθεί ο διαβόητος Ντάρκο Σάριτς, επικεφαλής μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις των Βαλκανίων και αρχηγός του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών στη χερσόνησο.Πληροφορίες από τη Σερβία αναφέρουν ότι ο Σάρις ήρθε σε συμφωνία με τις αρχές της Σερβίας και παραδόθηκε την Τρίτη για να αποφευχθεί τυχόν αιματοκύλισμα.

Ο υπουργός δικαιοσύνης της χώρας, Νίκολα Σελάκοβιτς, δήλωσε ότι «Για να αποφευχθεί αιματοκύλισμα και απώλειες ζωών κατά τη διάρκεια της σύλληψης, ο Ντάρκο Σάριτς συμφώνησε να παραδοθεί οικειοθελώς στην αστυνομία».

Ο Σάρις καταζητούνταν από το 2010 και το πρωί της Τρίτης, μετά την παράδοσή του, μεταφέρθηκε από την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, στο Βελιγράδι για να οδηγηθεί ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα για το οργανωμένο έγκλημα.

Για τον εντοπισμό του στήθηκε μια επιχείρηση μαμούθ με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 ανδρών της αστυνομίας και δέκα πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, ενώ ο Σάριτς και οι συνεργάτες του παρακολουθούνταν για περίπου 270 ημέρες.

Οι αρχές αναφέρουν ότι ο βαρώνος των Βαλκανίων τα τελευταία τέσσερα χρόνια κρυβόταν σε διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Τώρα θα αντιμετωπίσει τουλάχιστον δεκατρείς κατηγορίες, ενώ υπολογίζεται ότι μετέφερε περισσότερους από πέντε τόνους κοκαΐνη και ξέπλυνε ποσά που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης ήδη έχουν συλληφθεί άλλα έντεκα άτομα από την οργάνωσή του και καταζητούνται άλλοι δεκαέξι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ