Κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας μεγαλοοφειλετών από το ΙΚΑ - iefimerida.gr

Κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας μεγαλοοφειλετών από το ΙΚΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αναγκαστικές κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας μεγαλοοφειλετών, 15 έως τώρα, που χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, προχώρησε το ΙΚΑ προκειμένου να διασφαλίσει την είσπραξή τους.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωϊνο MEGA", ανέφερε ότι μέσα στον Ιούλιο διακανονίστηκαν οφειλές 500 εκατ. ευρώ και το ίδρυμα έχει ήδη εισπράξει πάνω από 50 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι η κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία ενός ενιαίου εισπρακτικού μηχανισμού στον οποίο οι επιχειρήσεις θα καταβάλλουν και τις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών των υπαλλήλων τους.

Λόγω της παρατεταμένης κρίσης και των επιπτώσεων της, με την έκρηξη της ανεργίας και τις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, εκτιμάται ότι το ΙΚΑ θα έχει απώλειες από ασφαλιστικές εισφορές μέσα στο 2011 περίπου 2,7 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σπυρόπουλος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων ενώ πρόσθεσε ότι ήδη έχει εξασφαλιστεί ένα ποσό 600 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του ΙΚΑ μέχρι το τέλος του χρόνου.

ΠΗΓΗ: megatv.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ