Οι ελληνικές εξαγωγές σε Ρωσία και Ουκρανία εκπέμπουν SOS [λίστα] - iefimerida.gr

Οι ελληνικές εξαγωγές σε Ρωσία και Ουκρανία εκπέμπουν SOS [λίστα]

Οι ελληνικές εξαγωγές σε Ρωσία και Ουκρανία εκπέμπουν SOS -Φόβοι πως θα σπάσουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εξελίξεις στην Κριμαία έχουν ταρακουνήσει τους Ελληνες εξαγωγείς, αφού η κατάρρευση του ρωσικού νομίσματος -έχει χάσει το 22% της αξίας του σε σχέση με το ευρώ- έχει αναγκάσει πολλούς ντόπιους χονδρέμπορους να ασκούν πιέσεις, προκειμένου να γίνουν δραστικές αλλαγές στις τιμές ή ακόμα και να σπάσουν εμπορικές συμφωνίες, που είχαν κλείσει μήνες πριν.

Οπως γράφουν και Τα Νέα, οι εμπορικές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τη Ρωσία και την Ουκρανία είναι ιδιαίτερα σημαντικές, αφού από στην πρώτη περίπτωση οι κυριότερες εξαγωγές προς τη Ρωσία το 2013 έφτασαν τα 406 εκατ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη περίπτωση είναι 149,8 εκατ. ευρώ το 2012.

Σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές με το φυσικό αέριο να είναι στη θέση του πρωταθλητή με ποσοστό 97%, έφτασαν τα 6,6 δισ. ευρώ από τη Ρωσία και τα 191 εκατ. ευρώ από την Ουκρανία.

Οι ελληνικές εξαγωγές σε Ρωσία και Ουκρανία εκπέμπουν SOS [λίστα] | iefimerida.gr 0

ΠΗΓΗ: Εμπορικό τμήμα ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα. τα Νέα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ