Παιδί από τη συντροφό της περιμένει η υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας - iefimerida.gr

Παιδί από τη συντροφό της περιμένει η υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη χαρά της εξέφρασε σήμερα η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ για το γεγονός ότι η Σόφι Αλουάσι (αριστερα στη φωτογραφία) σύντροφος της υπουργού Οικονομικών Πένι Ουόνγκ (δεξιά στη φωτογραφία) περιμένει το πρώτο τους παιδί, ωστόσο τόνισε ότι το ευτυχές αυτό γεγονός δεν θα αλλάξει τη στάση της όσον αφορά τους γάμους των ομοφυλοφίλων.

"Η Πένι Ουόνγκ είναι συνάδελφός μου, είναι επίσης φίλη από καιρό, συνεπώς είμαι πολύ χαρούμενη γι' αυτήν και τη σύντροφό της Σόφι που περιμένουν παιδί και ξεκινά μια νέα φάση στη ζωή τους", δήλωσε η Γκίλαρντ στην Καμπέρα.

"Βεβαίως υπάρχουν ισχυρές απόψεις για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, αλλά και εγώ έχω καταστήσει σαφείς τις δικές μου θέσεις", τόνισε η Γκίλαρντ, η οποία έχει δηλώσει την αντίθεσή της στο θέμα αυτό.

Η γεννημένη στη Μαλαισία Ουόνγκ υποστήριξε ένθερμα τους γάμους των ομοφυλοφίλων σε συνέδριο του Εργατικού Κόμματος και το θέμα αυτό αναμένεται να απασχολήσει το εθνικό συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο όταν η σύντροφος της υπουργού, Σόφι Αλουάς, γεννήσει.

Η Γκίλαρντ, η οποία είναι ανύπαντρη, χωρίς παιδιά και ζει με τον σύντροφό της στην επίσημη πρωθυπουργική κατοικία στην Καμπέρα, δέχεται όλο και περισσότερες πιέσεις να ευθυγραμμιστεί με πολλούς στο κόμμα της που ζητούν αλλαγή του νόμου ώστε να επιτραπούν οι γάμοι των ομοφυλοφίλων.

Ο Πίτερ Φέρνες, εκπρόσωπος της αυστραλιανής οργάνωσης Ισότητα στο Γάμο, συνεχάρη τη Ουόνγκ και την Αλουάς, η οποία συνέλαβε με εξωσωματική γονιμοποίηση με σπέρμα που τής δώρισε φίλος του ζευγαριού.

"Είναι θετικό ότι η ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία θα τις αναγνωρίσει ως γονείς, ωστόσο το παιδί δεν θα έχει το δικαίωμα να έχει παντρεμένους γονείς", τόνισε ο Φέρνες.

"Ο γάμος μπορεί να ωφελήσει τα παιδιά παρέχοντας τους μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας και αναγνώρισης και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να το έχουν όλα τα παιδιά της Αυστραλίας συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ανατρέφουν τα ζευγάρια των ομοφυλοφίλων", πρόσθεσε.

Ο Φρεντ Νάιλ, βουλευτής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στη Νότια Νέα Ουαλία, κατηγόρησε την Ουόνγκ ότι επιδιώκει τη δημοσιότητα με την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης της συντρόφου της.

"Δε χρειαζόταν να το κοινοποιήσει. Απλώς παρουσιάζει το λεσβιακό τρόπο ζωής και προσπαθεί να εμφανίσει ως φυσικό κάτι που είναι αφύσικο", τόνισε.

Η Ουόνγκ υποστήριξε ότι κοινοποίησε την εγκυμοσύνη της συντρόφου της γιατί "καταλαβαίνουμε ότι ίσως να ενδιαφέρει την κοινή γνώμη λόγω της θέσης μου".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ