Βρέθηκε λύση με Τρόικα για ομαδικές απολύσεις και ωριμάνσεις -Τι προβλέπει το νέο σύστημα - iefimerida.gr

Βρέθηκε λύση με Τρόικα για ομαδικές απολύσεις και ωριμάνσεις -Τι προβλέπει το νέο σύστημα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Στη... Σολομώντεια λύση της δοκιμαστικής περιόδου, φαίνεται ότι οδεύει η διαπραγμάτευση με τη Τρόικα για τις ομαδικές απολύσεις, λύση που αν τελικά υιοθετηθεί θα καλύψει και τις δύο πλευρές, αφού και η κυβέρνηση δεν θα υποχρεωθεί να περάσει από τη Βουλή μια διάταξη με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για τη συνοχή της αλλά και η Τρόικα θα διατηρήσει το θέμα «ζωντανό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λύση που εξετάζεται, προβλέπει ότι θα δοκιμαστεί για ένα 6μηνο το νέο σύστημα που έχει προτείνει το υπουργείο Εργασίας, το οποίο στηρίζεται εν πολλοίς στην ενίσχυση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας και στη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υπογραφής από τον υπουργό, στον Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας.

Λύση φαίνεται ότι βρέθηκε και όσον αφορά στις 3ετίες (ωριμάνσεις στον ιδιωτικό τομέα), καθώς θα προβλεφθεί η μείωση τους κατά 50% για τους μακροχρόνια ανέργους, ως κίνητρο για την εύρεση εργασίας. Παράγοντες με μεγάλη εμπειρία στα εργασιακά σημειώνουν, πάντως, ότι η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει κατά πολύ αυτά που ζητάει η Τρόικα, καθώς όσοι αναζητούν εργασία υπογράφουν κατά κανόνα ατομικές συμβάσεις, χωρίς να επικαλούνται την προϋπηρεσία τους άρα και τις μισθολογικές ωριμάνσεις που δικαιούνται.

Αναφορικά με τις πιέσεις της Τρόικας για την αλλαγή της διαδικασίας προαναγγελίας απεργιών αλλά και την επαναφορά του δικαιώματος ανταπεργίας (lock out), πηγές που βρίσκονται κοντά στη διαπραγμάτευση αναφέρουν ότι οι πιέσεις αυτές έχουν αμβλυνθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ