Νέες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – Τρόικα μετά το μεσημέρι - iefimerida.gr

Νέες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – Τρόικα μετά το μεσημέρι

Νέες μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – Τρόικα μετά το μεσημέρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επιμονή της Τρόικα στα σημεία που προκάλεσαν εξαρχής εμπλοκή, αποδίδεται η μη επίτευξη συμφωνίας ως τώρα, με ανοικτό ακόμα το ενδεχόμενο να μην καταλήξουν οι δυο πλευρές, ούτε στις σημερινές διαπραγματεύσεις, που θα ξεκινήσουν μετά το μεσημέρι.

Στη πραγματικότητα οι συζητήσεις έχουν φτάσει στα όρια των κόκκινων γραμμών που έχουν χαράξει Σαμάρας και Βενιζέλος, λαμβάνοντας υπόψιν τις περιορισμένες αντοχές των κοινοβουλευτικών τους ομάδων. Στο θέμα των ομαδικών απολύσεων οι δανειστές επιμένουν σε νομοθετική παρέμβαση και δεν φαίνεται -επί του παρόντος- τρόπος για να γεφυρωθεί η διάφορα με την ελληνική πλευρά.

Ανάλογο είναι το πρόβλημα και με τις απολύσεις που ζητά η Τρόικα στο Δημόσιο για το 2015, αν και υπάρχει η εκτίμηση ότι το θέμα θα μπορούσε να «παγώσει» ως την επόμενη αξιολόγηση.

Διάσταση απόψεων καταγράφεται και όσον αφορά στην απελευθέρωση συγκεκριμένων προϊόντων (γάλα, φάρμακα), αν και προ ημερών υψηλόβαθμος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου είχε καταστήσει σαφές ότι αν τεθεί χαρακτήρας διλήμματος μεταξύ αυτών των θεμάτων και των ομαδικών απολύσεων, η ελληνική πλευρά θα υπεραμυνόταν των θέσεων της επί των απολύσεων.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, είναι πλέον σαφές ότι η διαφωνία των δυο πλευρών έχει να κάνει με το ύψος του, καθώς η Τρόικα εξακολουθεί να έχει επιφυλάξεις για τους φετινούς δημοσιονομικούς στόχους, επιδιώκοντας επί της ουσίας να εξασφαλίσει ένα «μαξιλάρι» έναντι των οποίων αποκλίσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ