Καθώς είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι ανθρώπινο χέρι έκλεισε τους διακόπτες των ραντάρ του αεροσκάφους, οι υποψίες των αρχών στρέφονται στον πιλότο και στον συγκυβερνήτη. Μάλιστα, την ώρα που η σεναριολογία για το τι μπορεί να συνέβη, το πού βρίσκεται το αεροπλάνο, αλλά και το ποια είναι τα κίνητρα του αεροπειρατή, αν δεχθούμε ότι κάτι τέτοιο τελικά συνέβη, η Daily Mail δημοσίευσε χθες μια φωτογραφία του 53χρονου Ζαχάρι Αχμάντ Σαχ, ο οποίος φέρεται να φορά ένα μπλουζάκι με ένα αντικυβερνητικό μήνυμα.
Στην εν λόγω φωτογραφία ο 53χρονος πιλότος εμφανίζεται να φορά ένα T-shirt στο οποίο αναγράφεται ξεκάθαρα η φράση «Democracy is Dead» («Η Δημοκρατία είναι Νεκρή»), εννοείται στη χώρα του.
Σημειώνεται ότι ο πιλότος ήταν ένθερμος υποστηρικτής του ηγέτη της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας, Ανβάρ Ιμπραήμ, και μάλιστα λίγες ώρες πριν από την απογείωση της μοιραίας πτήσης, είχε παρευρεθεί σε μια αμφιλεγόμενη δίκη κατά την οποία ο Ιμπραήμ καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών. Σύμφωνα με μάρτυρες που παρίσταντο στη δίκη, ο πιλότος ήταν φανερά αναστατωμένος από την απόφαση του δικαστηρίου και καταφανώς εκνευρισμένος. Λίγες ώρες αργότερα από την ανακοίνωση της απόφασης, κάθισε στο πιλοτήριο του μοιραίου Boeing...
Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στο σπίτι του είχε εγκατεστειμένο έναν εξομοιωτή πτήσης, καθώς και το γεγονός ότι μια μέρα μετά την εξαφάνιση του Βoeing, η γυναίκα του και τα παιδιά του εγκατέλειψαν το σπίτι τους.
- O πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους φεύγει το πρωί της Παρασκευής 7 Μαρτίου από το σπίτι του στα προάστια της Κουάλα Λουμπούρ και κατευθύνεται προς την Πουτρατζάγια.
- Παρακολουθεί τη δίκη του αρχηγού της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης του του Ανγουόρ Ιμπραήμ στον οποίο επιβλήθη ποινή φυλάκισης πέντε ετών, ο πιλότος της Malaysian Airlines εξοργίστηκε. Στις 9 αναχώρησε από το δικαστήριο και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο.
- Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο πιλότος Σαχ και ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμπντούλ Χαμίτ επιβιβάστηκαν στο μοιραίο boeing με σκοπό να ταξιδέψουν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, διανύοντας 2.700 μίλια.
- Τρίτα τέταρτα μετά την απογείωσή τους από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ο πύργος ελέγχου χάνει το σήμα της πτήσης ΜΗ 370, πάνω από τον κόλπο της Ταϋλάνδης. «Ολα εντάξει, καληνύχτα» ήταν τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το μοιραίο αεροσκάφος. Εκείνη τη στιγμή το αεροσκάφος πετούσε στα 35.000 πόδια και είχε καύσιμα για να ταξιδέψει ακόμη επτά ώρες.
Ποιοι βρίσκονταν μέσα στο αεοροσκάφος
Στο αεροσκάφος βρίσκονταν συνολικά 239 άτομα. Ο πιλότος, ο συγκυβερνήτης, 10 ακόμη μέλη του πληρώματος, όλοι Μαλαισιανής καταγωγής και 227 επιβάτες. Από αυτούς οι 153 ήταν Κινέζοι, οι 38 από τη Μαλαισία και οι υπόλοιποι Αμερικανοί, Καναδοί, Ινδοί, Ινδονήσιοι, Αυστραλοί, Γάλλοι, Νοεζηλανδοί, Ουκρανοί, Ρώσοι, Ταϊβανέζοι και Δανοί. Δύο είχαν επιβιβαστεί με πλαστά διαβατήρια, ενώ ακόμη τέσσερις είχαν κάνει check in αλλά δεν τελικά δεν επιβιβάστηκαν.