Συμφωνία για «εκεχειρία» Ουκρανών και Ρώσων ως τις 21 Μαρτίου - iefimerida.gr

Συμφωνία για «εκεχειρία» Ουκρανών και Ρώσων ως τις 21 Μαρτίου

Συμφωνία για «εκεχειρία» Ουκρανών και Ρώσων ως τις 21 Μαρτίου -Κινήσεις στρατευμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από αρκετές εβδομάδες, Ρωσία και Ουκρανία φαίνεται πως συμφωνούν σε κάτι. Οι δύο χώρες έδωσαν τα χέρια για «εκεχειρία» στην Κριμαία έως τις 21 Μαρτίου, σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Αμυνας, Ιχόρ Τένιουκ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι άγνωστο το τι θα συμβεί μετά από τη συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς αυτό δεν ήταν αντικείμενο των διαπραγματεύσεων. Η συγκεκριμένη συμφωνία για «εκεχειρία»- κάτι κυριολεκτικά δεν υφίσταται από τη στιγμή που δεν έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις- αφορά τη συνύπαρξη Ουκρανών και Ρώσων στρατιωτών στις βάσεις των πρώτων, στην Κριμαία.

Ουσιαστικά η μία πλευρά δεν θα πειράξει την άλλη έως τις 21 Μαρτίου, δηλαδή οι Ουκρανοί θα παραμείνουν στις βάσεις τους και οι Ρώσοι- που έχουν περικυκλώσει τις περισσότερες- δεν θα επιχειρήσουν να κάνουν έφοδο.

Η Guardian πάντως μετέδωσε πως ΜΜΕ της Μόσχας ανέφεραν κινήσεις του ουκρανικού στρατού στα σύνορα με τη Ρωσία, ενώ οι ρωσόφιλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να τους σταματήσουν. Στο μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα στην Κριμαία αριθμούν πλέον 22.000 άνδρες, ενώ το Κίεβο διεμήνυσε πως δεν πρόκειται να απομακρύνει τις δυνάμεις της από την περιοχή. Ολα αυτά, ενώ είναι σε εξέλιξη το δημοψήφισμα για την τύχη της Κριμαίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ