Νέα δημοσκόπηση της ALCO: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το «Ποτάμι» - iefimerida.gr

Νέα δημοσκόπηση της ALCO: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο το «Ποτάμι»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελαφρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ εμφανίζει δημοσκόπηση της ALCO.Ο ΣΥΡΙΖΑμ στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», προηγείται 1,1% στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές έναντι της ΝΔ ενώ στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η διαφορά φθάνει στο 1,2%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα η ΝΔ συγκεντρώνει 18%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΠΑΣΟΚ(ΕΛΙΑ) 5,15, οι ΑΝΕΛ 4,5%, η Χρυσή Αυγή 6,9%, η ΔΗΜΑΡ 2,2%, το ΚΚΕ 5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,4% το ΠΟΤΑΜΙ 8,8% . Αλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 5,2% ενώ λευκό, αποχή και αναποφάσιστοι φθάνουν στο 23,8%.

Στην πρόθεση ψήφου μετά από αναγωγή στα έγκυρα η ΝΔ συγκεντρώνει 20%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, το ΠΑΣΟΚ (ΕΛΙΑ)5,7%, οι ΑΝΕΛ 5%, η Χρυσή Αυγή 7,7%, η ΔΗΜΑΡ 2,4%, το ΚΚΕ 5,6%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,6%, το ΠΟΤΑΜΙ 9,8% , άλλο κόμμα 5,8% και αναποφάσιστοι 15,2%.

Στο ερώτημα ποιόν εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό μεταξύ Σαμαρά και Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 35%, ο Αλέξης Τσίπρας με 28% και κανέναν από τους δύο αναφέρει το 32%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ Δημοσκόπηση Alco το Ποτάμι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ