Χύθηκε αίμα στο Χάρκοβο -Δύο νεκροί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ρωσόφιλους και ουκρανόφιλους - iefimerida.gr

Χύθηκε αίμα στο Χάρκοβο -Δύο νεκροί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ρωσόφιλους και ουκρανόφιλους

Χύθηκε αίμα στο Χάρκοβο -Δύο νεκροί σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ρωσόφιλους και ουκ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχει ξεφύγει πλέον από τον έλεγχο η κατάσταση στην Ουκρανία, με δύο ακόμη ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους σε συγκρούσεις στο Χάρκοβο, με την ένταση να κορυφώνεται ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής στην Κριμαία.

Στο δεύτερο αιματηρό περιστατικό των τελευταίων ημερών, δύο άτομα έπεσαν νεκρά σε συγκρούσεις ανάμεσα σε ρωσόφιλους και ουκρανόφιλους στο Χάρκοβο, ενώ πέντε άτομα τραυματίστηκαν όταν έπεσαν πυροβολισμοί, με τη μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για το ξέσπασμα της βίας.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν στην πλατεία Σβόμποντα του Χάρκοβο και μεταφέρθηκαν στα γραφεία μίας ομάδας υπέρ της Ουκρανίας. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το BBC, οι ρωσόφιλοι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να κάνουν έφοδο στο χώρο στον οποίο είχε οχυρωθεί η αντίπαλη πλευρά, ενώ λίγη ώρα αργότερα έπεσαν πυροβολισμοί και βόμβες μολότοφ.

Αυτό είναι το δεύτερο αιματηρό περιστατικό των τελευταίων ημερών, καθώς την Πέμπτη ξέσπασαν βίαια επεισόδια στο Ντόνετσκ, όπου έχασε τη ζωή του ένα ακόμη άτομο σε συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές της Ρωσίας και εκείνους που στηρίζουν τη νέα κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ