Ολο και πιο δύσκολη γίνεται η επίτευξη συμφωνίας με τη Τρόικα, καθώς όσο περνούν οι ώρες αποκαλύπτεται ότι οι διαφωνίες είναι περισσότερες από όσο εκτιμούσε η ελληνική πλευρά. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα η ελληνική πλευρά υποβάθμιζε τα αιτήματα της Τρόικας για νέες παρεμβάσεις στα μισθολογικά του ιδιωτικού τομέα και συγκεκριμένα για τη κατάργηση των τριετιών, οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν και σε αυτό το πεδίο αλλά και στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις ομαδικές απολύσεις.«Δεν μπορείς να έρχεσαι ως Τρόικα και να ζητάς μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και μία ισορροπία που έχει υπάρξει, να ζητάς με το ζόρι απελευθέρωση. Την στιγμή που εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης για το θέμα, εσύ να ζητάς κάτι επιπλέον», δήλωσε εμφανώς εκνευρισμένος κυβερνητικός παράγοντας μετά από τον πρωινό γύρο συσκέψεων στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας δήλωνε ότι «η ελληνική πλευρά επιδιώκει με ρεαλισμό και επιχειρήματα να απαντήσει στις απαιτήσεις της Τρόικας».
Εμπλοκή φαίνεται, όμως, ότι υπάρχει και στις συζητήσεις για το Δημόσιο, καθώς η Τρόικα επιμένει να τεθούν αριθμητικοί στόχοι και στη διαθεσιμότητα του 2014, κάτι που προφανώς θα οδηγήσει σε απολύσεις το 2015. «Δεν έχει αποσύρει η Τρόικα την απαίτηση της για απολύσεις και το 2015.
Από την δική μας πλευρά προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι είναι ένα μέτρο που δεν μπορεί να περάσει γιατί θα διαταράξει ένα σύνολο 600.000 υπαλλήλων για έναν μικρό αριθμό απολύσεων», επεσήμανε ο ίδιος κυβερνητικός παράγοντας, για να καταλήξει με νόημα: «Εν κατακλείδι, είμαστε σε μια φάση για να δούμε σε τι μπορούμε να υποχωρήσουμε εμείς και σε τι οι άλλοι».