CINETROLL: Ποτάμια από αίμα στο κέντρο της Αθήνας, βάφουν κόκκινη σαν σινεμά την νύχτα [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Ποτάμια από αίμα στο κέντρο της Αθήνας, βάφουν κόκκινη σαν σινεμά την νύχτα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις πύλες της κολάσεως ανοιχτές, όλα μπορούν να συμβούν. Ψυχοπαθείς δολοφόνοι, ακόλαστες μαζορέτες, διψασμένα για σάρκα γκουρμέ ζόμπι, κι ο ΤΑΖ με ένα πριόνι, στο 1ο Διενθνές Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου στην Ελλάδα.

Κοσμικόν κέντρον: "Τα Μαχαιρώματα". Η αίθουσα διατίθεται για γάμους και συνεστιάσεις. Εντάξει, τα παιδιά του Horrorant μπορεί να μη σκέφτηκαν πόσο ενδιαφέρον θα είχε η διοργάνωση ενός event με ματωμένους γάμους (τύπου ο Λόρκα με πριόνι) αλλά κι αυτό που σκέφτηκαν και ακόμα περισσότερο κατάφεραν να πραγματοποιήσουν, αρκεί και με το παραπάνω.

Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Τρόμου, με επίσημη ονομασία, Horrorant Film Festival: Fright Nights, ανοίγει από σήμερα και για μια εβδομάδα τα κόκκινα σωθικά του στην Αθήνα για να υποδεχθεί το πιο φανατικό σινεφαγικό (κι ουχί ξενέρωτα σινεφιλικό) κοινό της πόλης. Κι αμέσως μετά μετακομίζει στη Θεσσαλονίκη. Με ένα πρόγραμμα δυναμίτη και γροθιά στο ευαίσθητο στομάχι που όπως υπόσχονται οι διοργανωτές θα προβληθεί κάτω από εξαιρετικές και διπλοτσεκαρισμένες τεχνικά συνθήκες (προς αποφυγή συγκρίσεων κάποιων πρόσφατων Πανοραμάτων που άφησαν αλγεινή εντύπωση με τα dvd τους).

Κι όλα αυτά, όχι σε κάποια περιθωριακή αίθουσα που κατοικείται από περίεργους τύπους, αλλά σε μια από τις πιο δημοφιλείς κεντρικές αίθουσες της Αθήνας, το Odeon Opera από 13 – 19 Μαρτίου. Γιατί αμέσως μετά, 20 – 26 Μαρτίου μετακομίζει στον κινηματογράφο Φαργκάνη στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να κοκκινίσει και τον Λευκό Πύργο. Με 6 ευρώ το εισιτήριο για την κάθε ταινία, 10 ευρώ για όποιον έχει διάθεση να πάρει τρενάκι όλες τις ταινίες της ημέρας μαζί.

Μια απλή ματιά στο "πακέτο" που έχουν οργανώσει οι άνθρωποι, αρκεί για να σε πείσει ότι ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν να κάνουν και πως να το κάνουν. Ευρωπαϊκές πρεμιέρες, επιλογές από τα μεγαλύτερα ξένα φεστιβάλ του είδους, ελληνικές παραγωγές τρόμου, κριτική επιτροπή και βραβεία από γνώστες του είδους, μια ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη στο neo giallo, πάρτι, σεξ και βία – χρυσή ευκαιρία. Kαι φινάλε με Ελένη Φιλίνη (απόλυτη σταθερή αξία για κάθε μανιακό geek με αυτοσεβασμό) σε ρόλο έκπληξη στο ελληνικό κολασμένο νουάρ "Η Τελική Αποπληρωμή" του Αλέξανδρου Λεονταρίτη. Η οποία φυσικά και θα είναι παρούσα όπως όλοι οι συντελεστές των ελληνικών παραγωγών και όχι μόνο.

Με μια γρήγορη ματιά που έριξα στα trailer του προγράμματος, ξέρω πως δύο ταινίες δεν πρόκειται να χάσω με κανέναν τρόπο. Το αυστραλέζικο "Sororal" του Σαμ Μπάρετ και το βέλγικο "Tombville" του Νίκολας Λιστ. Δεν έχεις και πολλές επιλογές για να πεις όχι, εφ' όσον σε παράφραση του "αν δεν είσαι μέρος της λύσης, είσαι μέρος του προβλήματος", εδώ ισχύει το "αν δεν είσαι μέρος της παρέας των αιμοσταγών δολοφόνων, ετοιμάσου να παίξεις το ρόλο του θύματος".

Μάθε περισσότερα στα http://www.horrorant.com/

http://www.filmboy.gr/https://www.facebook.com/pages/Horrorant/263209210390495***ακολουθήστε τον ΤΑΖ στοwww.facebook.com/tazthebuzz ή στο . Kάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του facebook για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης. www.twitter.com/klarinabouranawww.facebook.com/SigaikaProductionsterra_gelida@hotmail.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ