Οι Ελληνες βγήκαν στους δρόμους για το θάνατο του 15χρονου Τούρκου -Μοιραίοι οι παραλληλισμοί με τον Γρηγορόπουλο [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Ελληνες βγήκαν στους δρόμους για το θάνατο του 15χρονου Τούρκου -Μοιραίοι οι παραλληλισμοί με τον Γρηγορόπουλο [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου Τούρκου Berkin Elvan, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.Συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε απόψε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο του 15χρονου Τούρκου, Berkin Elvan, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης.

H Επιτροπή Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν πραγματοποίησε συγκέντρωση στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος το 2008.

Την ίδια στιγμή, στη Θεσσαλονίκη το ραντεβού δόθηκε στην Καμάρα και στη συνέχεια οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, έξω από το κτίριο του τουρκικού προξενείου, όπου φώναξαν συνθήματα εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και των αστυνομικών δυνάμεων της Τουρκίας.

Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ κατέληξαν στην οδό Εγνατία, όπου διαλύθηκαν χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, Thousandnews

Βίντεο: Thousandnews

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ