Έντρομη η CIA για της αποκαλύψεις της παράνομης δράσης της, κατασκοπεύει τη Γερουσία των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Έντρομη η CIA για της αποκαλύψεις της παράνομης δράσης της, κατασκοπεύει τη Γερουσία των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικείμενες αποκαλύψεις για τις παράνομες δράσεις της Υπηρεσίας Πληροφορίων όσον αφορά τις ανακρίσεις και τις φυλακίσεις υπόπτων τρομοκρατίας, βάζουν ξανά φωτιά σε ένα ευαίσθητο ζήτημα για τις τακτικές της CIA

Tην καταγγελία έκανε σήμερα η γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταιν, επικεφαλής της αρμόδιας για τις υπηρεσίες ασφαλείας επιτροπής της Γερουσίας.

Σύμφωνα με την Φάινσταιν η CIA "εισέβαλε" παράνομα στους υπολογιστές της επιτροπής, προκειμένου να παρακολουθήσει τις έρευνες της σε σχέση με τις παράνομες και αντισυνταγματικές τακτικές της Υπηρεσίας Πληροφοριών. "Τρέφω ιδιαίτερη ανησυχία όσον αφορά το κατά πόσο η συγκεκριμένη ενέργεια της CIA, παραβιάζει τον διαχωρισμό των αρχών όπως αναφέρονται στο Σύνταγμα αλλά και ένα πλήθος άλλων νόμων και διατάξεων που απαγορεύουν στη CIA να διεξάγει εσωτερικές έρευνες παρακολούθησης". Aπό την πλευρά της η CIA που αρνείται τις κατηγορίες, κατέφυγε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορώντας ότι τα μέλη της επιτροπής είναι αυτά που χάκαραν τους υπολογιστές της Υπηρεσίας προκειμένου να αποκτήσουν τα στοιχεία της έρευνας τους.

Ο φάκελος της Φάινσταιν και των συνεργατών της, επικεντρώνεται στις ανακριτικές μεθόδους και τις μεθόδους κράτησης που εφαρμόστηκαν από τη CIA μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Νοέμβρη και καταλήγουν σε ιδιαίτερα επικριτικά συμπεράσματα, σε έναν φάκελο που ξεπερνάει τις 6000 σελίδες. Σε μια έρευνα που όπως δήλωσε η ίδια η γερουσιαστής των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια, είχε την υποστήριξη του Λευκού Οίκου. Την ώρα που λίγο πριν ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε πως έχει απόλυτη πίστη στον επικεφαλή της CIA Tζον Μπρέναν ανατρέποντας ξανά τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ