Ανατρεπτική έρευνα: Ο μυστηριώδης δολοφόνος αστεροειδής δεν εξαφάνισε μόνο τους δεινοσαύρους - iefimerida.gr

Ανατρεπτική έρευνα: Ο μυστηριώδης δολοφόνος αστεροειδής δεν εξαφάνισε μόνο τους δεινοσαύρους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα μελέτη του Κέντρου Ερευνας Πλανητικής Εξερεύνησης στην πόλη Κίμπα έρχεται στο φως και υποστηρίζει πως οι συνέπειες του μεγάλου αστεροειδή, που έπεσε στη Γη πριν από 65 εκ. χρόνια, είχαν μεγαλύτερο εύρος από όσο γνωρίζουμε.Μπορεί μέχρι τώρα να γνωρίζαμε ότι τα μεγάλα θύματα ήταν οι επιβλητικοί δεινόσαυροι, ωστόσο, νέες ενδείξεις αναφέρουν ότι ο αστεροειδής ήταν ελαφρώς.... serial killer.

Αυτό γιατί η πτώση του οδήγησε σε μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές στην Αμερική και αλυσιδωτούς θανάτους στην χλωρίδα και πανίδα της υφηλίου, αλλά έσπειρε τον θάνατο και στο τότε θαλάσσιο περιβάλλον.

Οι Ιάπωνες ερευνητές εκτιμούν ότι η καταστροφή που προκλήθηκε τότε, δεν αφορούσε μόνο την στεριά αλλά και τους ωκεανούς, αφού εξαπλώθηκε και στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Η θεωρία αυτή βασίζεται στο ότι μετά την πτώση, η ατμόσφαιρα μολύνθηκε με τριοξείδιο του θείου (SO3) και επειδή τα νέφη που δημιουργήθηκαν το περιείχαν, είχαν ως αποτέλεσμα την δημιουργία του φαινομένου της όξινης βροχής. Με την σειρά της η πτώση της βροχής μόλυνε τα επιφανειακά ύδατα και οδήγησε σε θάνατο κάθε είδους θαλάσσιο οργανισμό, που βρισκόταν κοντά στην επιφάνεια.

Η έκθεση έχει δημοσιευθεί με αναλυτικά στοιχεία στην επιθεώρηση «Nature Geoscience» και έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ