Πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου - iefimerida.gr

Πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτογενές πλεόνασμα 2 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός στο δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Για για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2014, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 495 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 788 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για έλλειμμα 527 εκατ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,07 δισ. ευρώ εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 487 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1.047 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 8,97 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 590 εκατ. ευρώ, έναντι του στόχου (9,56 δισ. ευρώ).

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού παρουσιάζονται μειωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 κατά 776 εκατ. ευρώ ή σε ποσοστό 8,5%.

Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση του συνόλου των πρωτογενών δαπανών κατά 1,32 δισ. ευρώ ή ποσοστό 17,1% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Οι δαπάνες του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν σε 606 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 256 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (350 εκατ. ευρώ) και κατά 327 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η καλή εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού συνεχίζεται και η Ελλάδα υπερκαλύπτει τους δημοσιονομικούς της στόχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προϋπολογισμός Σταϊκούρας πλεόνασμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ