Το ντοκιμαντέρ για την κρίση: «Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα» [βίντεο] - iefimerida.gr

Το ντοκιμαντέρ για την κρίση: «Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπνευσμένοι από τον τίτλο της ταινίας του 1989 με πρωταγωνιστές τους Τζιν Γουάϊλντερ και Ρίτσαρντ Πράϊορ «Δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα» παραγωγοί της σουηδικής τηλεόρασης γύρισαν ένα ντοκιμαντέρ με αφορμή την κρίση.

Πώς είναι δυνατόν οι ηγέτες του κόσμου και οι κορυφαίοι οικονομολόγοι να μην προβλέψουν ότι η κρίση ήταν προ των πυλών και ότι θα ήταν σφοδρότερη από ότι είχαμε γνωρίσει;

Σε αυτή την ερώτηση και σε δύο ακόμη πολύ επίκαιρες και σχετικές όπως «ποιες είναι οι βαθύτερες αιτίες που ο κόσμος οικονομικά γύρισε στη δεκαετία του 1930;» και «πώς θα βγούμε τελικά από την κρίση;» εστιάζει ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης SVT.

Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενούνται απόψεις διαφόρων επιστημόνων και οικονομολόγων

«Το σύνολο των δογμάτων των ελαττωματικών οικονομικών ήταν στον πυρήνα δημιουργίας της κρίσης» είπε ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτζ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια.

«Είναι τρελό να έχουμε ένα μοντέλο μακροοικονομίας το οποίο δεν περιλαμβάνει τις τράπεζες, χρήματα και χρέη». Στιβ Κιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ουέστερν Σίντνεϊ.

«Οι τράπεζες δημιουργούν χρήμα και από τον αέρα». Μίκαελ Κούμχοφ, στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Οι περισσότερες συνεντεύξεις στο βίντεο είναι στα αγγλικά. Αν θέλετε αγγλικούς υπότιτλους, ξεκινήστε το και κάντε αριστερό κλικ στο «κουμπί» που είναι στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης και γράφει «subtitles».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταινία κρίση ντοκιμαντέρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ