Δορυφόροι, αεροσκάφη και πλοία σκανάρουν τη θάλασσα, αλλά το Boeing της Malaysia Airlines παραμένει άφαντο -Πού στρέφονται οι έρευνες - iefimerida.gr

Δορυφόροι, αεροσκάφη και πλοία σκανάρουν τη θάλασσα, αλλά το Boeing της Malaysia Airlines παραμένει άφαντο -Πού στρέφονται οι έρευνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι στραμμένα τα βλέμμα όλων, καθώς η αγωνία για τον εντοπισμό ενδείξεων για την τύχη του μοιραίου Boeing του αερογραμμών της Malaysia, συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα.

Το πρωί της Τρίτης, η Malaysia Airlines ανακοίνωσε πως οι έρευνες επεκτείνονται και τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλη περιοχή, στη δυτική χερσόνησο της Μαλαισίας, στα Στενά Μαλακκα, ενώ μαζί με τα πλοία και τα αεροσκάφη έρευνας και διάσωσης έχουν επιστρατευθεί και δορυφόροι.

Ο Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας, δήλωσε ότι η ακτίνα αναζήτησης στην περιοχή θα διπλασιαστεί σε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά του βουνού Ιγκάρι της Μαλαισίας, όπου υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με το αεροσκάφος.Οι κινεζικοί δορυφόροι υψηλής ευκρίνειας, οι οποίοι ελέγχονται από βάση στο Σιάν, στη βόρεια Κίνα, αναπρογραμματίσθηκαν για να βοηθήσουν στην πλοήγηση, την παρατήρηση των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επικοινωνίες και άλλες πλευρές των επιχειρήσεων έρευνας, αναφέρει η Ημερησία του Κινεζικού Λαϊκου Απελευθερωτικού Στρατού.

Επίσης, το Βιετνάμ διηύρυνε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε έκταση άλλων 26.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στο έδαφός του. «Η συνολική περιοχή που έχουμε ερευνήσει μέχρι και σήμερα θα είναι 150.000 τ.χ.», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Έρευνας και Διάσωσης Φαμ Κουέι Τιέου.

«Βάσει της μέχρι τώρα εκτίμησής μας, λίγες ελπίδες υπάρχουν για το αγνοούμενο μαλαισιανό αεροπλάνο», δήλωσε ο Τιέου προς τους δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται πως τις τέσσερις ημέρες των ερευνών έχουν εντοπιστεί σε διάφορα σημεία αντικείμενα, τα οποία ωστόσο δεν αποτελούσαν τμήματα του αεροσκάφους, ενώ ακόμα και οι διάφορες πετρελαιοκηλίδες που εμφανίζονται στην επιφάνεια της θάλασσας τελικά δεν προέρχονται από το μοιραίο Boeing.

Ο χάρτης των ερευνών (AFP)

Δορυφόροι, αεροσκάφη και πλοία σκανάρουν τη θάλασσα, αλλά το Boeing της Malaysia Airlines παραμένει άφαντο -Πού στρέφονται οι έρευνες | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ