Η γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Boeing [εικόνα] - iefimerida.gr

Η γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Boeing [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσο περνούν οι ώρες, οι ελπίδες λιγοστεύουν. Οι αρχές της Μαλαισίας, όμως, έχουν δεσμευθεί πως δεν θα σταματήσουν να αναζητούν το μοιραίο Boeing, μέχρι να βρουν το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 1:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, τοπική ώρα, λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.
Στη γιγαντιαία επιχείρηση μετέχουν 40 σκάφη και 34 αεροπλάνα και ελικόπτερα, ενώ σε αυτή έχουν συνδράμει η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και πολλές χώρες της νότιας Ασίας. Οι έρευνες επικεντρώνονται 140 χλμ. από το νησί Το-Τσου του Βιετνάμ, κοντά στο σημείο που είναι η τελευταία καταγεγραμμένη θέση της πτήσης των Malaysian Airlines, πριν το Boeing χαθεί από τα ραντάρ.

Μάλιστα η ομάδα των ΗΠΑ που συνδράμει στην επιχείρηση, διαθέτει τεχνολογία τέτοια που τα ραντάρ της μπορούν να εντοπίσουν αντικείμενα που επιπλέουν ακόμη κι αν πρόκειται για τόσο μικρά όσο μία μπάλα ποδοσφαίρου. Οι έρευνες πάντως δεν γίνονται δίχως προβλήματα, καθώς η κακοκαιρία αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες, κάτι που δεν θα επιτρέπει στα σκάφη να συνεχίσουν απρόσκοπα την αναζήτηση στη θάλασσα.

Το Σάββατο υπήρχαν αναφορές για πετρελαιοκηλίδες στην περιοχή, ενώ την Κυριακή σκάφη πίστεψαν πως εντόπισαν τμήμα του αεροσκάφους να επιπλέει, εκτίμησε που διαψεύστηκε τελικά. Την τελευταία ώρα τα σωστικά συνεργεία ερεύνησαν μία ακόμη ανάλογη αναφορά, για εντοπισμό κίτρινου αντικειμένου που έμοιαζε με σωστική λέμβο, κάτι που τελικά όμως δεν αποδείχθηκε αληθινό.

Το μήκους 63,7 μ. Boeing 777-200, με άνοιγμα φτερών 63,7 μέτρα- ήταν σχεδόν γεμάτο. Σε αυτό επέβαιναν 239 άτομα- 12 από αυτοί πλήρωμα- με μάξιμουμ επιβατών τους 283 ανθρώπους. Οι περισσότεροι από τους ταξιωδιώτες είναι Κινέζοι, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και 5 παιδιά, έως το πολύ πέντε ετών.

Η γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του Boeing [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ολα τα στοιχεία της επιχείρησης και του μοιραίου Boeing (AFP)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ