Θεσμικές παρεμβάσεις ζητά ο πρωθυπουργός από Μπαρόζο και Γιούνκερ - iefimerida.gr

Θεσμικές παρεμβάσεις ζητά ο πρωθυπουργός από Μπαρόζο και Γιούνκερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύριο θα πραγματοποιηθεί η τηλεδιάσκεψη για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μεταξύ εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών και ευρωπαίων αξιωματούχων, πιθανότατα και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τραπεζών.Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη χθεσινοβραδυνή συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, σήμερα συνέχισε τις επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους. Σε επικοινωνία του με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ο κ.Παπανδρέου ζήτησε θεσμικές παρεμβάσεις προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, και όχι πυροσβεστικά μέτρα, τα οποία δεν θα αποδώσουν. Τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη θα συζητήσει και με τον πρόεδρο του eurogroup Ζαν-Κλoντ Γιούνκερ.

Εντωμεταξύ σύσκεψη στο Καστρί έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Ηλία Μόσιαλο. Το θέμα είναι η αναδιάρθρωση ΕΣΥ και περικοπές δαπανών στο χώρο της υγείας Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μόσιαλος είναι καθηγητής Οικονομίας στην Υγεία με σπουδές στο LSE.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε... δυναμικά από το long weekend στη Σέριφο χθες το μεσημέρι. Χθες το βράδυ είδε τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη ο οποίος αναχωρεί για περιοδεία σε Νορβηγία και Δανία προκειμένου να ενημερώσει τον ευρωπαϊκό βορρά για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδος και να αλλάξει το κλίμα ενόψει των ψηφοφοριών στα εθνικά ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την χορήγηση του νέου δανείου στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ