Μετά τον Σαμαρά, στο Δουβλίνο και ο Τσίπρας -Επίσκεψη στον απόηχο του συνεδρίου του ΕΛΚ - iefimerida.gr

Μετά τον Σαμαρά, στο Δουβλίνο και ο Τσίπρας -Επίσκεψη στον απόηχο του συνεδρίου του ΕΛΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Ιρλανδική πρωτεύουσα θα βρίσκεται από τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς, στο πλαίσιο της περιοδείας του ως υποψηφίου για την προεδρία της Κομισιόν.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει βουλευτές, κοινωνικούς φορείς και συνδικάτα και θα είναι κεντρικός ομιλητής του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «Να αμφισβητήσουμε τον νόμο της Τρόικα, να μετασχηματίσουμε την Ευρώπη», το οποίο συνδιοργανώνουν το Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου και το δίκτυο transform!europe.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω συνέδριο θα εξετάσει τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των Μνημονίων σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Κύπρο, Πορτογαλία και Ισπανία, καθώς και τις αντιστάσεις και τις πολιτικές εναλλακτικές λύσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή πληθώρας πολιτικών εκπροσώπων, διανοουμένων και εκπρόσωπων κοινωνικών φορέων, ενώ η εισήγηση του κ. Τσίπρα θα έχει τίτλο «Μια αριστερή πολιτική εναλλακτική για την επανίδρυση της Ευρώπης».

Δεδομένο θεωρείται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους, εστιάζοντας εκ νέου στα κρίσιμα διλήμματα που τίθενται στους λαούς της Ευρώπης, ενόψει των ευρωεκλογών, ενώ αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η Ευρώπη καλείται να πει «όχι» στη γερμανική ηγεμονία και στην επιβολή της απάνθρωπης λιτότητας, «γιατί, αυτή η πολιτική δεν συμφέρει σε κανένα λαό, παρά μόνο συγκεκριμένες ελίτ του χρήματος που τείνουν να επιβάλλουν στην Ευρώπη ένα καθεστώς αυταρχικού νεοφιλελευθερισμού».

Σε κάθε περίπτωση, το συνέδριο στο Δουβλίνο και η ομιλία Τσίπρα αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πραγματοποιούνται στον απόηχο του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που έγιναν στην ίδια πόλη, πριν λίγα εικοσιτετράωρα, παρουσία του υποψηφίου του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δουβλίνο αποτελεί τον 6ο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο από την Ολλανδία, συνεχίστηκε στη Γερμανία, τη Γαλλία την Ιταλία και τη Σλοβενία. Όπως είπε στην iefimerida.gr στενός του συνομιλητής,«είναι μια περιοδεία που έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, ένας κύκλος ταξιδιών σε ευρωπαικές πόλεις ο οποίος βαίνει σιγά σιγά προς το τέλος του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ