Χωρισμένος στα δύο ο λαός της Κριμαίας -Βίαιες συγκρούσεις φιλορώσων και υποστηρικτών της ουκρανικής κυβέρνησης - iefimerida.gr

Χωρισμένος στα δύο ο λαός της Κριμαίας -Βίαιες συγκρούσεις φιλορώσων και υποστηρικτών της ουκρανικής κυβέρνησης

Χωρισμένος στα δύο ο λαός της Κριμαίας -Βίαιες συγκρούσεις φιλορώσων και υποστηρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα δύο έχει χωριστεί ο λαός της Κριμαίας εξαιτίας των εξελίξεων των τελευταίων εβδομάδων και πλέον ξεκίνησαν οι μεταξύ τους συγκρούσεις. Βίαιες «μάχες» γίνονται στο κέντρο της Σεβαστούπολης, όπου κοντράρονται φιλορώσοι και υποστηρικτές της ουκρανικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Οι δεύτεροι, σύμφωνα με το BBC, δέχθηκαν επίθεση με μαστίγια με το δημοσιογράφο του βρετανικού δικτύου να περιγράφει τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν ως πολύ σκληρές. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν ομάδες φιλορώσων επιτέθηκαν σε δεκάδες πολίτες που διαδήλωναν σε εκδήλωση για τη 200η επέτειο του θανάτου του Ουκρανού ποιητή και εθνικού ήρωα Τάρας Σεβτσένκο.

Το πλήθος των υποστηρικτών της ουκρανικής κυβέρνησης απάντησε με τη ρίψη αντικειμένων. Νωρίτερα, ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν μία ακόμη βάση της συνοριοφυλακής της Κριμαίας, ενώ ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της περιοχής υποσχέθηκε στους κατοίκους πως έως τα τέλη Μαρτίου η χερσόνησος θα αποτελεί ρωσικό έδαφος και οι μισθοί τους θα τετραπλασιαστούν. Στο μεταξύ, η Ουκρανία δέχεται επιθέσεις και μέσω διαδικτύου, καθώς χάκερ κατέλαβαν την ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και του Εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ