Εμπλοκή σε νέα υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρέφους έχει η Ελευθερία Δημοπούλου, η οποία είχε γίνει γνωστή από την υπόθεση της μικρής Μαρίας -ισχυριζόταν πως ήταν η μητέρα του παιδιού-που είχε εντοπιστεί σε καταυλισμό τσιγγάνων. Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθησαν δύο Ρομα 59 και 58 ετών (άνδρας - γυναίκα) για αρπαγή ανηλίκου, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης και όπως προέκυψε η Ελευθερία Δημοπούλου φέρεται να παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες.
Οπως προέκυψε μάλιστα από την έρευνα οι συλληφθέντες κατάφεραν να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη του βρέφους από το Δήμο Αθηναίων, ενώ η 58χρονη αποπειράθηκε δύο φορές ανεπιτυχώς να δηλώσει το βρέφος στο Δήμο Κατερίνης.
Από εργαστηριακές εξετάσεις δεν διαπιστώθηκε συμβατότητα του DNA του βρέφους και των τριών προαναφερόμενων ημεδαπών
Το βρέφος παρελήφθη από αρμόδια κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ασφαλείας Κατερίνης ύστερα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με τη διερεύνηση περίπτωσης δήλωσης τέκνου, οι προαναφερόμενοι ΡΟΜΑ προσήλθαν για εξέταση έχοντας μαζί τους μωρό (θήλυ βρέφος) αγνώστου ηλικίας.
Κατά την εξέταση προέκυψε ότι το βρέφος δεν είναι παιδί των συγκεκριμένων γονέων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 58χρονης, το μωρό τους το παρέδωσε μία 41χρονη ημεδαπή στα Φάρσαλα Λάρισας στις αρχές του Σεπτεμβρίου του έτους 2013, άνευ χρηματικού ποσού. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα προσήλθε για εξέταση έχοντας μαζί της το μωρό, την ύπαρξη του οποίου είχε αρνηθεί αρχικά. Στην κατοχή της 58χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί ΡOMA το Σεπτέμβριο του έτους 2013 κατάφεραν να εκδοθεί από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης του αρπαγέντος βρέφους εις διπλούν.
Ειδικότερα, ο 59χρονος προέβη σε ψευδή δήλωση γέννησης του βρέφους στο Δήμο Αθηναίων. Ακολούθως δε μετά την παραλαβή του βρέφους, η 58χρονη μετέβη στο Δήμο Κατερίνης όπου με την χρήση ενός εκ των δύο ληξιαρχικών πράξεων, προσπάθησε δύο φορές ανεπιτυχώς, να προβεί στη δήλωση του μωρού, στην οικογενειακή της μερίδα, στο Δήμο Κατερίνης.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης.
Επιπλέον, η 41χρονη ημεδαπή, επίσης ΡΟΜΑ, η οποία φέρεται ότι παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανωτέρω συλληφθείσας, είναι ήδη έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης για άλλη παρεμφερή υπόθεση και δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.
Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων του βρέφους και των γενετικών στοιχείων του 59χρονου και της 58χρονης, καθώς και των γενετικών στοιχείων της 41χρονης.
Το θήλυ βρέφος παρελήφθη από αρμόδια κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και αφού εξετάστηκε από ιατρό βρέθηκε υγιές.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ σε αυτές συνέδραμαν συναρμόδιες Υπηρεσίες στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος, αφού άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις, στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κατερίνης για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.