Ξανά στο εδώλιο ο Τσοχατζόπουλος -Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες - iefimerida.gr

Ξανά στο εδώλιο ο Τσοχατζόπουλος -Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενός κακού μύρια έπονται, λέει η λαϊκή σοφία και δεν έχει άδικο. Μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των εξοπλισμών με πρωταγωνιστή τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρώην υπουργός θα καθίσει για τρίτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες.

Σε πρώτο βαθμό, ο πρώην υπουργός είχε καταδικαστεί στην ανώτατη ποινή (κάθειρξη 8 ετών) αλλά και στην καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 520.000 ευρώ. Μάλιστα το δικαστήριο είχε διατάξει και την δέσμευση του ακινήτου της Αρεοπαγίτου, του ακινήτου που αποτέλεσε την αρχή του τέλους για την δικαστική έρευνα και το ξετύλιγμα του κουβαριού των εξοπλιστικών αλλά και της μίζας που άγγιξε τα 50.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε .... «ξεχάσει» να δηλώσει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, με το επιχείρημα πως δεν είχε γνώση για την μεταβολή του νόμου το 2003, ο οποίος τον υποχρέωνε να καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες μέχρι τις 30/6 κάθε χρονιάς και μάλιστα με όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ήταν στην κατοχή του μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνήγοροί του, είχαν υποστηρίξει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε άγνοια της αλλαγής του νόμου, γιατί η κατάθεση αίτησης πόθεν έσχες ήταν για εκείνον μία....τυπική διαδικασία, την οποία ακολουθούσε ίδια και απαράλλακτη επί μακρόν. Μετά την απόφαση ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε επιχειρήσει να πολιτικοποιήσει την δίωξη του, κάνοντας λόγο για άνωθεν εντολές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ