Καλυφθείτε με... αυγολέμονο και δεν θα χάσετε: Πέντε σπιτικές συνταγές ομορφιάς κρυμμένες στο ψυγείο μας - iefimerida.gr

Καλυφθείτε με... αυγολέμονο και δεν θα χάσετε: Πέντε σπιτικές συνταγές ομορφιάς κρυμμένες στο ψυγείο μας

Σπιτικές συνταγές ομορφιάς με πέντε συστατικά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσα συστατικά περιέχει το... ψυγείο μας ,τα οποία μπορούν να μας προδώσουν λαμπερή επιδερμίδα, υγιή μαλλιά και καλαίσθητα νύχια;

Η ιστοσελίδα Buzzfeed προτείνει πέντε συνταγές με υλικά που λατρεύει κάθε νοικοκυρά και τα οποία εκτός από γευστικές στιγμές μπορούν να προσφέρουν λάμψη και εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ας δούμε αναλυτικά τις συνταγές, αλλά ΠΡΟΣΟΧΗ μην ορμήσετε να τα... φάτε

ΠΡΟΣΩΠΟ

Καθαρισμός προσώπου με ...αυγολέμονο

Για τον βαθύτερο καθαρισμό των πόρων αλλά και για ντεμακιγιάζ, η φυσική αυτή λύση θα μπορέσει να σας βγάλει από την δύσκολη θέση. Θα χρειαστείτε δύο ασπράδια αυγών και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε το υγρό στο πρόσωπο και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
Μάσκα προσώπου με γιαούρτι και αυγό

Ανακατέψτε δύο ασπράδια αυγού μέχρις ότου γίνουν μαρέγκα και μετά προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι. Τώρα εφαρμόστε ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας, αφήστε την για 10 λεπτά και τέλος ξεβγάλτε με ζεστό νερό.
Πείτε «αντίο» στην ξηρή επιδερμίδα

Ανακατέψτε ένα ώριμο αβοκάντο, ένα ασπράδι αυγού και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ακολούθως τοποθετήστε το στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το με άφθονο νερό. Το δέρμα σας τώρα θα είναι πιο απαλό.

Προσοχή : Επειδή το λεμόνι είναι όξινο, ίσως να αισθανθείτε κάποιο τράβηγμα . Αποφύγετε λοιπόν ανοιχτές πληγές.

ΜΑΛΛΙΑ

Μάσκα για «κατεστραμμένα» μαλλιά

Εδώ θα χρειαστείτε μισό αβοκάντο και ένα κρόκο αυγού, τα οποία θα ανακατέψετε μέχρι να γίνουν πολτός. Εφαρμόστε την κρέμα από τις ρίζες ως τις άκρες και με την χρήση ενός σκούφου αφήστε τα να ξεκουραστούν για ένα τέταρτο. Τέλος ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Συμβουλή : Για να έχει πιο λεία υφή η κρέμα σας προτείνεται η χρήση ενός blender.

Μαλακτική κρέμα μαλλιών αλά ελληνικά

Ενα στραγγιστό γιαούρτι και 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο θα κάνουν τα μαλλιά σας να λάμπουν. Αρκεί να εφαρμόσετε την κρέμα σε όλες τις τρίχες της κεφαλής, να τα καλύψετε και να τα αφήσετε για 5 λεπτά να ξεκουραστούν.

Συμβουλή : Αν αντέχετε τις «υψηλές» θερμοκρασίες χρησιμοποιήστε ένα πιστολάκι μαλλιών ή μια ζεστή πετσέτα. Η ζέστη που θα δημιουργηθεί βοηθάει την κρέμα να διεισδύσει στα ωοθυλάκια της τρίχας.

Φυσικές Ανταύγειες με λεμόνι

Ρίξτε σε ένα μπολ μία κούπα χυμό λεμονιού και προσθέστε 1/4 της κούπας ζεστό νερό. Υστερα βάλτε το σε ένα βαποριζατέρ, ανακινείστε καλά και ψεκάστε το όπου θα θέλατε να δημιουργηθούν οι φυσικές σας ανταύγειες. Καθίστε στον ήλιο για 30 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε το με άφθονο νερό.

ΝΥΧΙΑ

Δυναμωτικό νυχιών

Προσθέστε σε ένα μικρό μπολ με ζεστό νερό, λίγες σταγόνες χυμό από λεμόνι, αφήστε τα μέχρι το νερό να κρυώσει και έπειτα σκουπίστε σε μία πετσέτα. Η μέθοδος αυτή θα ενδυναμώσει τα νύχια σας και θα τα βοηθήσει να φαίνονται λαμπερά και υγιή.

Οι παρανυχίδες ...αγαπούν το λάδι

Απλώστε ελαιόλαδο στις παρανυχίδες κατά την διάρκεια του μανικιούρ σας ή όποτε θελήσετε. Το λάδι είναι η πιο ασφαλής και σίγουρη λύση για να χρησιμοποιείται καθημερινά στα νύχια.

Περισσότερο Αβοκάντο

Δεν χρειάζεται να το εφαρμόσετε στα νύχια σας. Αυτό που χρειάζεται είναι να το προσθέσετε στην διατροφή σας! Ας αναφέρουμε πως κάνει το ίδιο καλό και στην επιδερμίδα και στα μαλλιά σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελαιόλαδο μαλλιά ομορφιά πρόσωπο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ