Μπαράκ Ομπάμα: Παράνομο το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία - iefimerida.gr

Μπαράκ Ομπάμα: Παράνομο το δημοψήφισμα για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε την Πέμπτη εκτελεστική εντολή για την επιβολή κυρώσεων σε ιδιώτες που όπως είπε παραβιάζουν την κυριαρχία της Ουκρανίας ή της «κλοπής των περιουσιακών στοιχείων» του ουκρανικού λαού.

Ο ίδιος ανέφερε επιπλέον ότι οι κυρώσεις είχαν ως στόχο να «επιβάλουν ένα κόστος» σχετικά με τη δράση της Ρωσίας στην Κριμαία.

«Πήραμε αυτές τις αποφάσεις σε στενή συνεργασία με τους ευρωπαίους συμμάχους μας», είπε σε μια σύντομη δήλωση του στην αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου.

Τόνισε ακόμη ότι η οποιαδήποτε συζήτηση για την επίλυση της κρίσης πρέπει να περιλαμβάνει την νόμιμη κυβέρνηση της Ουκρανίας, ενώ, πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ότι οι ενέργειες για δημοψήφισμα στην Κριμαία είναι παράνομες.

Επανέλαβε, ακόμη, ότι οι πράξεις της Ρωσίας αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και συμπλήρωσε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Λίγο νωρίτερα, αντίστοιχη με τον Ομπάμα ανακοίνωση είχε κάνει και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Για να είμαστε ξεκάθαροι, η πρόταση να πραγματοποιήσει η Κριμαία ένα τοπικό δημοψήφισμα ή μια ψηφοφορία στο τοπικό κοινοβούλιο για να αποσχιστεί από την Ουκρανία και να ενταχθεί στη Ρωσία είναι εντελώς παράνομη βάσει του συντάγματος της Ουκρανίας», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ