Οταν η Μισέλ Ομπάμα κάνει πολιτική -Βράβευσε την Ουκρανή Ρουσλάνα για το θάρρος της [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν η Μισέλ Ομπάμα κάνει πολιτική -Βράβευσε την Ουκρανή Ρουσλάνα για το θάρρος της [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχει τη φήμη της Χίλαρι Κλίντον, η οποία έκανε συνεχώς παρεμβάσεις στο έργο του Μπιλ Κλίντον όταν ζούσαν στο Λευκό Οίκο. Παρόλα αυτά και η Μισέλ Ομπάμα κάνει πολιτική, με έναν πιο διακριτικό τρόπο. Οπως με τη βράβευση της Ρουσλάνα, εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία.

Η τραγουδίστρια ήταν μία από τις δέκα γυναίκες από όλο τον κόσμο, οι οποίες τιμήθηκαν με το Βραβείο Θάρρους των ΗΠΑ. Και σίγουρα αυτή ήταν η πρώτη φορά που μία νικήτρια της Eurovision διάβαινε το κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, όπου έγινε η εκδήλωση. Η Πρώτη Κυρία επέλεξε να τιμήσει γυναίκες που έχουν δείξει «εξαιρετικό θάρρος και έχουν παίξει ηγετικό ρόλο υποστηρίζοντας την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα, πολλές φορές με μεγάλο προσωπικό ρίσκο».

Η Ρουσλάνα επιλέχθηκε γιατί από το Νοέμβριο, όταν ξέσπασαν οι διαδηλώσεις στο Κίεβο, βρέθηκε δίπλα στον κόσμο στην πλατεία Ελευθερίας. Γρήγορα έγινε η «φωνή» τους, περνώντας πολλές νύχτες τραγουδώντας και παίζοντας πιάνο, στο σφικτό κλοιό των αστυνομικών.

«Εχει ιδιαίτερη σημασία η παρουσία μου εδώ ως φωνή της πατρίδας μου. Πολεμάμε μία δικτατορία και τώρα βλέπουμε το πρόσωπό της. Με συγχωρείτε, αλλά είναι ο Πούτιν» είπε η Ρουσλάνα παραλαμβάνοντας το βραβείο με μία ουκρανική σημαία στα χέρια της. Η τραγουδίστρια δεσμεύθηκε πως θα επιστρέψει αμέσως στο Κίεβο, ενώ θα επιδιώξει να συναντήσει και τον Πούτιν. Τι θα του έλεγε; «Φύγε από τη χώρα μου» απάντησε με σπασμένη φωνή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ