O Aύγουστος Κορτώ απαντά σε όσους οργίστηκαν, για την αναφορά στον άντρα της ζωής του - iefimerida.gr

O Aύγουστος Κορτώ απαντά σε όσους οργίστηκαν, για την αναφορά στον άντρα της ζωής του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κι όμως, υπήρξαν κάποιοι που ενοχλήθηκαν για την αναφορά του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ στον άντρα της ζωής του, κατά τη χθεσινή διευκρίνησή του στο facebook για τη σχέση του με τον Σταύρο Θεοδωράκη και το Ποτάμι. Ο συγγραφέας σήμερα, και πάλι μέσω του facebook, απαντά στις φωνές οργής και ασχημοσύνης.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον 'άντρα' του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής».

O Aύγουστος Κορτώ απαντά σε όσους οργίστηκαν, για την αναφορά στον άντρα της ζωής του | iefimerida.gr 0

Χθες, ελάχιστα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του Σταύρου Θεοδωράκη, ο συγγραφέας έγραψε στο facebook:
«Φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι,
Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ορισμένα πράγματα.
Η μνεία του Σταύρου Θεοδωράκη στο πρόσωπό μου - αφότου βεβαίως ο ίδιος τόνισε πως τα ονόματα που ανέφερε δεν συγκροτούν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού - με τιμά ιδιαιτέρως, πλην όμως και ο ίδιος γνωρίζει πως αν χρειάζεται τη συμβουλή κάποιου σε ζητήματα σχετικά με τον χώρο του βιβλίου, λόγου χάρη, ή τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, υπάρχουν άτομα με πείρα, κατάρτιση και θεωρητική σκευή μακράν επαρκέστερη από τη δική μου. Έτσι, μολονότι εύχομαι ολόψυχα στον Σταύρο Θεοδωράκη καλή επιτυχία στον αγώνα του, καθιστώ σαφές ότι ουδέποτε σκόπευα να πολιτευθώ, και ούτε τώρα πρόκειται να το πράξω.
Ήμουν και παραμένω αφοσιωμένος - ταγμένος - σε δύο μόνο πράγματα σ' αυτή τη ζωή: στον άντρα μου και στα βιβλία μου. Δεν υπάρχει χώρος για τίποτε άλλο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ