Μόνο στη Γη κοντράρονται -Η κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, δεν επηρεάζει τους αστροναύτες - iefimerida.gr

Μόνο στη Γη κοντράρονται -Η κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ, δεν επηρεάζει τους αστροναύτες

Μόνο στη Γη κοντράρονται -Η κρίση ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ δεν επηρεάζει το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μπορεί να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών, εξαιτίας της Ουκρανίας, αλλά αυτό αφορά μόνο τη... Γη. Κάποιοι παρακολουθούν από το διάστημα την κατάσταση, δίχως όμως να επηρεάζονται. Πρόκειται για τους αστροναύτες που είναι «συγκάτοικοι» στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο Μάικ Χόπκινς, ο Ολεγκ Κότοφ και ο Σεργκέι Ριαζάνσκι αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη στις 10 Μαρτίου με ένα ρωσικό Soyuz και σύμφωνα με τη NASA, παρά το ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες, το δικό τους πρόγραμμα δεν αλλάζει. Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουν από μακριά μία πολιτική κρίση

«Στα 13 χρόνια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού έχουν υπάρξει πολλαπλές διεθνείς κρίσεις. Δεν είναι τυχαίο πως ολοένα και περισσότεροι θέλουν να δουν αυτό το πρότζεκτ να διεκδικεί το Νόμπελ Ειρήνης» δήλωσε ο επικεφαλής της NASA, Τσάρλι Μπόλντεν, τονίζοντας πως στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα και αντιλήψεις, που είναι όμως επικεντρωμένοι στην αποστολή τους.

Ετσι, ό,τι κι αν γίνεται σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στο Λευκό Οίκο και το Κρεμλίνο, η NASA θα συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Ρωσία, όπως υπογράμμισε ο Μπόλντεν, αλλά και οι Αμερικανοί αστροναύτες να εκπαιδεύονται επί ρωσικού εδάφους, μια και η μεταφορά στο ΔΔΣ γίνεται μέχρι τώρα μόνο με Soyuz.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ