Ομπάμα: Ο Πούτιν δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν - iefimerida.gr

Ομπάμα: Ο Πούτιν δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι δηλώσεις Πούτιν για την Κριμαία δεν πείθουν και δεν ξεγελούν κανέναν, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, καλώντας τον Ρώσο ομολογό του να επιστρέψει στη λογική και την πραγματικότητα.

Όπως είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των ΗΠΑ η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν αποτελεί επίδειξη ισχύος, αλλά σημάδι ότι οι γειτονικές χώρες έχουν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το ρωσικό επεμβατισμόο.

«Ξέρω ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει προφανώς (. . .) μια διαφορετική ερμηνεία, όμως κατά την άποψή μου (οι ισχυρισμοί του) δεν πείθουν κανέναν», παρατήρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αντέτεινε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

«Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Εμείς καταδικάσαμε την επέμβασή στην Κριμαία. Και κάνουμε έκκληση για αποκλιμάκωση και για την ανάπτυξη, αμέσως, διεθνών παρατηρητών», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Από το Κίεβο όπου βρέθηκε για να εκφράσει έμπρακτα τη στήριξή του στη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι έκανε λόγο για επιθετική ενέργεια της Ρωσίας και κατηγόρησε τη Μόσχα ότι αναζητά ένα πρόσχημα για να μπορέσει να εισβάλει στο ουκρανικό έδαφος πέραν της Κριμαίας.

Είναι φανερό, παρατήρησε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίεβο, ότι η Μόσχα «προσπαθεί πολύ να δημιουργήσει ένα πρόσχημα ώστε να εισβάλει και στην υπόλοιπη Ουκρανία, πέραν της Κριμαίας. Οι ΗΠΑ επαναλαμβάνουν την αφοσίωσή τους στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας με βάση το διεθνές δίκαιο. Καταδικάζουμε την επιθετική ενέργεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Δεν μπορεί κάποιος να εισβάλει σε μια ξένη χώρα και, υπό την απειλή των όπλων, να υπαγορεύει αυτό που προσπαθεί να επιτύχει, τόνισε και ταυτόχρονα εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα υποχωρήσει και θα ακούσει «τη φωνή της λογικής» της Ουάσινγκτον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ