Μέσα σ' όλα η Ρωσία εκτελεί δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου -Και ο ψυχολογικός πόλεμος καλά κρατεί - iefimerida.gr

Μέσα σ' όλα η Ρωσία εκτελεί δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου -Και ο ψυχολογικός πόλεμος καλά κρατεί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη το διπλωματικό μπρα ντε φερ Μόσχας - Δυτικών για την Ουκρανία και η ένταση στην περιοχή της Κριμαίας αυξάνει ολοένα και περισσότερο, η Ρωσία ανακοινώνει ότι προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (Intercontinental Ballistic Missile -ICBM) κοντά στην Κασπία Θάλασσα.

Συγκεκριμένα επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Αμυνας, το κρατικό πρακτορείο RIA μετάδωσε ότι ο πύραυλος RS-12M Topol εκτοξεύθηκε από την περιοχή Αστραχάν κοντά στην Κασπία και η κεφαλή έπληξε το στόχο της σε πεδίο βολής στο Καζακστάν.

Μέσα σ' όλα η Ρωσία εκτελεί δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου -Και ο ψυχολογικός πόλεμος καλά κρατεί | iefimerida.gr 0
Μέσα σ' όλα η Ρωσία εκτελεί δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου -Και ο ψυχολογικός πόλεμος καλά κρατεί | iefimerida.gr 1

Η Ουάσινγκτον πάντως, ισχυρίζεται ότι ήταν ενήμερη για τη δοκιμή της Μόσχας, στο πλαίσιο των αμοιβαίων δεσμεύσεων τους (σ.σ. η ενημέρωση της άλλης πλευράς για τις δοκιμές πυραύλων προβλέπεται από τη συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες). Αμερικανός αξιωματουχος που μίλησε στο Reuters υπό την προϋπόθεση να τηρηθεί η ανωνυμία του, διευκρίνισε ότι η πρώτη ενημέρωση για τη συγκεκριμέαν δοκιμή είχε γίνει πριν από τη ρωσική επέμβαση στην Κριμαία.

Η ίδια πηγή δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για τη σημασία που έχει η δοκιμή εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία και των εντάσεων στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ