Εκτακτη σύσκεψη μεταξύ ΕΕ, Ρωσίας, ΗΠΑ: Λεπτές οι ισορροπίες στην Κριμαία - iefimerida.gr

Εκτακτη σύσκεψη μεταξύ ΕΕ, Ρωσίας, ΗΠΑ: Λεπτές οι ισορροπίες στην Κριμαία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φουντώνει το διπλωματικό παιχνίδι τη στιγμή που η κατάσταση στην Κριμαία είναι πολύ τεταμένη και αρκεί μόνο μια μικρή σπίθα για να υπάρξει ανάφλεξη στην περιοχή.Οι Γερμανοί, με κινήσεις της ίδιας της Ανγκελα Μέρκελ, έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για να αποκλιμακωθεί η ένταση και για το λόγο αυτό συγκαλείται την Τετάρτη έκτακτη σύσκεψη στο Παρίσι με τη συμμετοχή της ΕΕ, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι

Πληροφορίες από το Βερολίνο αναφέρουν ότι όλα είναι ρευστά και ενδεχομένως να βρεθεί στη σύσκεψη και εκπρόσωπος της προσωρινής ουκρανικής κυβέρνηση, ωστόσο, η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να επικρατήσει ηρεμία στην Κριμαία και να μπει η διαχείριση της κρίσης στη διπλωματική οδό.Ενδεικτικό της σοβαρότητας είναι το γεγονός ότι θα βρεθούν μαζί στο ίδιο τραπέζι οι Λαβρόφ και Κέρι για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Κριμαία.

Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πολύ τεταμένη, ενώ χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Στάινμαγερ.

«Τα νεύρα είναι έτοιμα να σπάσουν στην Ουκρανία. Ουκρανικές και ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν παραταχθεί η μία απέναντι στην άλλη και αρκεί μια σπίθα για να υπάρξει σύγκρουση» τονίζει ο κ. Στάινμαγερ.

Στο Βερολίνο, πάντως, εκτιμούν ότι η κινητοποίηση της Ανγκελας Μέρκελ θα βοηθήσει περαιτέρω την κατάσταση, καθώς είναι η μοναδική πολιτικός που ξέρει τόσο καλά τον Πούτιν.

«Ξέρει πως σκέφτεται και πως λειτουργεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν» τονίζουν από το περιβάλλον της καγκελαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ