Τέλος εποχής για την Μπαρτσελόνα: Αποχωρεί από την ομάδα ο εμβληματικός αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ - iefimerida.gr

Τέλος εποχής για την Μπαρτσελόνα: Αποχωρεί από την ομάδα ο εμβληματικός αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ

Τέλος εποχής για την Μπαρτσελόνα: Αποχωρεί από την ομάδα ο εμβληματικός αρχηγός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι ανησύχησαν όταν έμαθαν πως ο Κάρλες Πουγιόλ ανακοίνωσε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς, περίμεναν πως ο αρχηγός μιας από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από το Καμπ Νου.Οπως και έγινε: Ο εμβληματικός Κάρλες Πουγιόλ με εμφανή την συγκίνησή του ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από την μεγάλη του αγάπη.

«Μετά από δύο εγχειρήσεις στο γόνατο δεν μπορώ να αποδώσω όπως θα ήθελα» δήλωσε ο 35χρονος αρχηγός των «Μπλαουγκάνα» τονίζοντας ότι δεν έχει αποφασίσει εάν θα εγκαταλείψει γενικώς την ενεργό δράση.

Ανακοίνωσε, ωστόσο, ότι το καλοκαίρι θέλει να ξεκουραστεί θέτοντας, ουσιαστικά, εαυτόν και εκτός της Εθνικής Ισπανίας για το επερχόμενο Μουντιάλ.

Ο Κάρλες Πουγιόλ με την ασυναγώνιστη κόμα και το εκφραστικό πρόσωπο δεν είχε ποτέ τις τεχνικές δυνατότητας άλλων κεντρικών αμυντικών της γενιάς του, ούτε διακρινόταν για το ύψος του, ωστόσο, κατάφερε να εξελιχθεί σε ένα από τα καλύτερα σέντερ μπακ στον κόσμο χάρη στο πάθος, τη δύναμη και την εξαιρετικά σταθερή του απόδοση.

Υπήρξε αρχηγός της Μπαρτσελόνα στην καλύτερη περίοδο στην Ιστορία του καταλανικού κλαμπ με το οποίο κέρδισε 21 τρόπαια, ανάμεσά τους 3 Champions League. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός πως η ομάδα της οποίας ήταν μέλος έχει θεωρηθεί από πολλούς ως η καλύτερη όλων των εποχών.

Ο Κάρλες Πουγιόλ έκανε ντεμπούτο στην ομάδα, το 1999 σε ηλικία 17 ετών και από τότε, επί 15 συναπτά έτη υπηρετεί το «καμάρι της Καταλονίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ