Ο γραμματέας του συντηρητικού γαλλικού κόμματος κατηγορείται ότι έκλεψε από το συρτάρι 8 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Ο γραμματέας του συντηρητικού γαλλικού κόμματος κατηγορείται ότι έκλεψε από το συρτάρι 8 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποκάλυψη έκανε το περιοδικό Le Point και έπεσε σαν βόμβα στη Γαλλία. Ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ, γραμματέας του συντηρητικού UMP, έβαλε στην τσέπη 8 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κόμματος και τα χρησιμοποίησε στην προεδρική εκστρατεία του 2012.

Το περιοδικό στηρίζει την καταγγελία του σε αποδείξεις μιας εταιρείας επικοινωνίας Bygmalion, η οποία ανήκει σε δύο συνεργάτες του Κοπέ. Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που αποκάλυψαν το σκάνδαλο, οι εκδηλώσεις, το φαγητό, τα βίντεο και ο φωτισμός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, στοίχισαν διπλά απ'ό,τι συνήθως. «Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η Bygmalion, ο Κοπέ έδινε συνεχώς έργο στην εταιρεία που ανήκε σε συνεργάτες του και τους οποίους είχε συνεχώς δίπλα του, είτε ως δήμαρχος του Μο, είτε ως υπουργός» αναφέρει το περιοδικό.

Η εταιρεία έπαιρνε παραγγελίες για να στηρίξει τα καλοκαιρινά σεμινάρια του κόμματος, τις κοινοβουλευτικές εκδηλώσεις, τις κατασκηνώσεις και την επιμόρφωση με αποτέλεσμα το UMP σχεδόν να έχει χρεοκοπήσει.
«Είναι ανακριβές, αυτές οι πληροφορίες δεν πατάνε πουθενά» δηλώνει από την πλευρά του ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κοπέ έκανε λόγο για «τσίρκο των ΜΜΕ», «ανθρωποκυνηγητό», «αλλαζόνες Ταρτούφους» και έκανε σκληρή επίθεση στους δημοσιογράφους. Απείλησε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του περιοδικού Le Point και έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι θα καταθέσει σχέδιο νόμου, που θα υποχρεώνει τους εκδότες και τους μεγαλοδημοσιογράφους της Γαλλίας να καταθέτουν Πόθεν Εσχες.
Οι δηλώσεις του δεν έπεισαν τη γαλλική κοινή γνώμη και τα περισσότερα γαλλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για επιχειρήματα που προκαλούν «κλάματα από το πολύ γέλιο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ