Μάρτυρας-κλειδί «καίει» τον Πιστόριους -Τα ουρλιαχτά, η έκκληση για βοήθεια, οι πυροβολισμοί και η σιωπή - iefimerida.gr

Μάρτυρας-κλειδί «καίει» τον Πιστόριους -Τα ουρλιαχτά, η έκκληση για βοήθεια, οι πυροβολισμοί και η σιωπή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια συγκλονιστική μαρτυρία που φαίνεται να «καίει» τον Οσκαρ Πιστόριους ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της δίκης του 27χρονου νοτιοαφρικανού Παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατηγορείται για τη φρικτή δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ, στις 14 Φεβρουαρίου 2013. Ο ίδιος, για άλλη μία φορά, δήλωσε αθώος σε όλες τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήταν ιδιαίτερα νευρικός κατά την είσοδό του στη δικαστική αίθουσα..Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε τα όσα κατέθεσε μία γειτόνισσα του Πιστόριους. Η Μισέλ Μπέργκερ μιλώντας για την τραγική νύχτα υποστήριξε πως άκουσε ουρλιαχτά και στη συνέχεια πυροβολισμούς.
«Ήταν μια πολύ τραυματική εμπειρία. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, όπως κάθε βράδυ. Σκεφτόμουν τις φωνές και τα ουρλιαχτά. Η τελευταία φορά που άκουσα γυναικεία φωνή ήταν πριν από τον τέταρτο πυροβολισμό» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ τον κατηγόρησε ότι «σκότωσε σκόπιμα» τη σύντροφό του.

«Εσείς τί έχετε να πείτε;» τον ρώτησε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα.

«Είμαι αθώος Κυρία», απάντησε χαμηλόφωνα στη δικαστή ο 27χρονος αθλητής αφού είχε δηλώσει ότι είχε καταβάλει το σε βάρος του κατηγορητήριο που αναγνώστηκε. Δήλωσε επίσης αθώος για τις άλλες κατηγορίες που εκκρεμούν σε βάρος του, κυρίως για την κατοχή και τη χρήση απαγορευμένων όπλων.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι του νοτιοαφρικανικού και διεθνούς Τύπου και φωτογράφοι βρίσκονται στην Πρετόρια για να καλύψουν τις ακροαματικές διαδικασίες, μεγάλο μέρος των οποίων θα μεταδίδεται απευθείας από την τηλεόραση.

Η δίκη θα ολοκληρωθεί στις 20 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ