Η Κρήτη γίνεται η εικόνα πρότυπο της Ελλάδας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Κρήτη γίνεται η εικόνα πρότυπο της Ελλάδας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «γύρο του κόσμου» θα κάνει η Κρήτη, μέσα από ένα εκπαιδευτικό ντοκιμαντέρ του Αμερικανικού κολεγίου στην Ελλάδα.Οι επικεφαλής του αμερικανικού κολεγίου με ομάδα φοιτητών και το συνεργείο παραγωγής επέλεξαν ως «πρότυπο» την Κρήτη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στα θέματα ανάπτυξης, εξωστρέφειας, δράσεων για την τόνωση της οικονομίας, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας με τη συνεργασία Περιφέρειας-Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού.

Η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Κρήτης μαζί με το υπόλοιπο τηλεοπτικό υλικό θα προβληθεί σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, διαδικτυακά και σε συνεργαζόμενα Πανεπιστημιακά ηλεκτρονικά-τηλεοπτικά μέσα.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η φοιτητική ομάδα-παραγωγής θα πραγματοποιήσει λήψεις για 3 μέρες στην Κρήτη και θα πάρει συνεντεύξεις από ερευνητές και επιχειρηματίες όλων των κλάδων που υλοποιούν καινοτόμες δράσεις.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε τους φοιτητές για το αναπτυξιακό μοντέλο της Κρήτης, την εξωστρέφεια του πρωτογενή τομέα με την ενιαία προβολή των Κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό, και την διασύνδεση του με το ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού.

Παράλληλα απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην διαχείριση των αναπτυξιακών νόμων από την Περιφέρεια Κρήτης που δίνουν ώθηση στην οικονομία του τόπου με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην αποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για υποδομές.

Η Κρήτη γίνεται η εικόνα πρότυπο της Ελλάδας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οι φοιτητές στις ερωτήσεις τους έριξαν ιδιαίτερο βάρος στην πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας που αφορά τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Κρήτης το οποίο συστάθηκε και λειτουργεί από την Περιφέρεια Κρήτης με την συνεργασία-στήριξη των Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του νησιού.

Η Κρήτη γίνεται η εικόνα πρότυπο της Ελλάδας και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσω εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η αντιπροσωπεία των φοιτητών στο τέλος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη Κρήτης ενώ η συνέντευξη στο πλαίσιο υλοποίησης του μαθήματος, πέρα από το δικό τους κολέγιο, θα κάνει το γύρο του κόσμου διαδικτυακά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ