Η αστυνομία σκότωσε 4 υπόπτους και συνέλαβε άλλους 3 για τη σφαγή στην Κίνα -Ανησυχεί για άνοδο του εξτρεμισμού - iefimerida.gr

Η αστυνομία σκότωσε 4 υπόπτους και συνέλαβε άλλους 3 για τη σφαγή στην Κίνα -Ανησυχεί για άνοδο του εξτρεμισμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκταμελής ομάδα ευθύνεται, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, για τη φρικτή σφαγή 29 ατόμων και τον τραυματισμό εκατοντάδων στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κουνμίνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τρεις ακόμη ανθρώπους που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση ενώ πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις εκ των δραστών, ενώ συνέλαβε και μια τραυματισμένη γυναίκα μέλος της οργάνωσης στο σημείο της επίθεσης.

Οι αρχές αποδίδουν την επίθεση σε αυτονομιστές Ουιγούρους, μια μουσουλμανική, τουρκόφωνη μειονότητα που μετρά 8 εκατομμύρια κάτοικους στην επαρχία Σινζιάνγκ στο βορειοδυτικό άκρο της Κίνας με συνολικό πληθυσμό 21, 8 εκατομμύρια.

Οι δράστες άρχισαν να μαχαιρώνουν ανθρώπους στην πλατεία έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό της Κουνμίνγκ πριν εισβάλουν στο διάδρομο με τα εκδοτήρια εισιτηρίων και προκαλέσουν πανικό και χάος. Από την επίθεση τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 143 τραυματίστηκαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ