Καταρρέει η Πομπηία λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων -Οι Ιταλοί κάνουν έκκληση για βοήθεια [εικόνες] - iefimerida.gr

Καταρρέει η Πομπηία λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων -Οι Ιταλοί κάνουν έκκληση για βοήθεια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκκληση βοήθειας στέλνει τις τελευταίες μέρες η αρχαία ρωμαϊκή πόλη της Πομπηίας που λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων έχει αρχίσει να καταρρέει.

Για αιώνες η πόλη έχει διατηρηθεί κάτω από τα στρώματα της ηφαιστειακής τέφρας έπειτα από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., η οποία σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους.

Ωστόσο, τώρα η περιοχή έχει χαρακτηριστεί παγκόσμια κληρονομιά της Unesco, και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Ιταλίας με 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Οι Ιταλοί αξιωματούχοι πολιτισμού κάνουν έκκληση για ταχεία δράση για να σωθεί η Πομπηία από μια περαιτέρω ζημία, καθώς έπειτα από την καταιγίδα του Σαββάτου κατέρρευσε ένας τοίχος στο ναό της Αφροδίτης.

Προς το παρόν ο ναός είναι κλειστός για τους επισκέπτες ενώ ο υπόλοιπος χώρος παραμένει ανοιχτός.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, o Giancarlo Galan, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον πολιτισμό, θρήνησε την Κυριακή την τελευταία κατάρρευση στον αρχαιολογικό χώρο κοντά στη Νάπολη, ενώ o υπουργός πολιτισμού Dario Franceschini έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση ενός από τα πιο πολύτιμα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κατάρρευση βροχοπτώσεις Πομπηία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ