Νέα συνάντηση Στουρνάρα με την Τρόικα -Ποια είναι τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης - iefimerida.gr

Νέα συνάντηση Στουρνάρα με την Τρόικα -Ποια είναι τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης

Νέα συνάντηση Στουρνάρα με την Τρόικα -Ποια είναι τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την Τρόικα θα συναντηθεί ξανά το απόγευμα της Κυριακής ο Γιάννης Στουρνάρας, στο υπουργείο Οικονομικών. Οι συζητήσεις συνεχίζονται, πάνω στο σχέδιο της συμφωνίας.

Επειτα από το ραντεβού της Παρασκευής, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ είχε εκφράσει συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αν και εξέφρασε επιφυλάξεις για το χρονικό ορίζοντα των διαβουλεύσεων, παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών επιζητεί πάση θυσία να υπάρξει απόφαση για την έγκριση της δόσης από το Eurogroup της 10ης Μαρτίου.

Βασικό «όπλο» της κυβέρνησης στις συζητήσεις είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013, για το οποίο οι δανειστές επιμένουν να μην αναδιανεμηθεί ολόκληρο. «Αγκάθια» σε αυτή τη διαπραγμάτευση είναι η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και η διαθεσιμότητα- απολύσεις στο Δημόσιο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόικα ειδήσεις Γιάννης Στουρνάρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ