Οι πέντε «θεόμουρλες» προσωπικότητες που κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο - iefimerida.gr

Οι πέντε «θεόμουρλες» προσωπικότητες που κατάφεραν να αλλάξουν τον κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι «μυαλά» που έμειναν στην ιστορία. Με τις εφευρέσεις και τις απίστευτες γνώσεις τους άλλαξαν τον κόσμο, ενώ μέχρι σήμερα αποτελούν πηγή έμπνευσης. Εχουν γραφτεί για τους ίδιους άπειρα βιβλία, ενώ μάλιστα, κάποιοι έχουν «τρυπώσει» ακόμα και μετά θάνατον σε δεκάδες Πανεπιστήμια στον κόσμο.Και το σημαντικότερο αν δεν υπήρχαν αυτοί οι επιστήμονες, μπορεί ο κόσμος να ήταν σήμερα διαφορετικός:Πυθαγόρας

Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις για ένα από τους σημαντικότερους φιλοσόφους του κόσμου. Είναι ο κατεξοχήν θεμελιωτής των ελληνικών μαθηματικών, δημιούργησε ένα άρτιο σύστημα για την επιστήμη των ουρανίων σωμάτων που κατοχύρωσε με όλες τις σχετικές αριθμητικές και γεωμετρικές αποδείξεις και ήταν ιδρυτής ενός μυητικού φιλοσοφικού κινήματος που λέγεται Πυθαγορισμός(Pythagorism ή Pythagoreanism). Ο Πυθαγόρας επηρέασε σημαντικά την φιλοσοφία και την θρησκευτική διδασκαλία στα τέλη του 6ο αιώνα π.Χ., συχνά αναφέρεται ως σπουδαίος μαθηματικός και επιστήμονας και είναι γνωστός για το Πυθαγόρειο Θεώρημα που έχει το όνομά του.

Είχε ιδρύσει τη λατρεία των αριθμών. Κάθε αριθμός είναι ένα σχήμα και κάθε σχήμα αναπαριστούσε έναν αριθμό. Και κάθε αριθμός-σχήμα έχει έναν σκοπό, ένα θεϊκό νόημα και μια θέση στην τάξη των πάντων. Για τον Πυθαγόρα, έπρεπε να κάνει κανείς σεξ μόνο το καλοκαίρι και να πίνει μόνο νερό.

W.C. Minor

Το γνωστό σε όλους Oxford English Dictionary είναι το πρώτο αξιόλογο λεξικό της Αγγλικής γλώσσας που τυπώθηκε ποτέ και το οποίο έκανε μια προσπάθεια να καταλογοποιήσει όλες τις λέξεις και όχι μόνο τις περίεργες και τις άγνωστες.

Κάποια στιγμή λοιπόν, μερικοί καθηγητές συνειδητοποίησαν ότι όλα τα λεξικά της εποχής τους είχαν χονδροειδή διαρρύθμιση και ήταν γενικώς χάλια και αποφάσισαν να φτιάξουν ένα καλύτερο.
Ο William Chester Minor, ένας Αμερικανός χειρουργός που λάτρευε την αγγλική γλώσσα συνέθεσε έναν πελώριο αριθμό λέξεων με παραθέσεις και ορισμούς. Συνέθεσε λίστες με κάθε παράδειγμα κάθε λέξης που υπήρχε σε όλα τα βιβλία που είχε στην κατοχή του και ήταν κατά πολύ ο ποιο αποτελεσματικός εθελοντής για το λεξικό της Οξφόρδης. Ωστόσο, το λεξικό το δημιούργησε ενόσω ήταν έγκλειστος στο άσυλο για τους ψυχασθενείς εγκληματίες Broadmoor, όπου βρισκόταν επειδή έχασε τα λογικά του και σκότωσε τον πατέρα 7 παιδιών George Merett, που ο Minor πίστευε ότι τον καταδίωκε. Μάλιστα, ο ίδιος έκοψε το πέος του με ξυράφι.

Tycho Brahe

Ο Tycho Brahe έφτιαξε καταλόγους με τις κινήσεις κάθε αστεριού, πλανήτη και UFO. Η προσεκτικότητα και η επιστημονικά αυστηρή μεθοδολογία του, θεωρούνται ουσιαστικές στην δημιουργία των θεμελίων της επερχόμενης επιστημονικής επανάστασης.

Ωστόσο, ο Tycho Brahe είχε προκαλέσει πολλές φορές με την προσωπικότητά του. Ο ίδιος μεθούσε συχνά, ενώ είχε την τάση να κάνει ακραία πράγματα. Μάλιστα, το σπίτι ήταν σαν τσίρκο.

Sergei Bryukhonenko

Ηταν ο γιατρός που το 1920 εφηύρε το Autojector, την πρώτη μηχανή υποστήριξης ζωής στον κόσμο. Η εφεύρεσή του άνοιξε το δρόμο στη σημερινή ιατρική για να δημιουργηθούν νέα τεχνολογικά επιτεύγματα.

Ωστόσο πίσω από τη δοκιμή της μηχανής του Sergei Bryukhonenko βρίσκεται μία αρρωστημένη ιστορία. Ο ίδιος χρησιμοποίησε βάναυσες μεθόδους σε σκυλιά-πειραματόζωα αποστραγγίζοντας πολλές φορές το αίμα τους, ενώ στη συνέχεια τα επανέφερε στη ζωή με σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Nikolai Tesla

Ο Νίκολα Τέσλα ήταν Σέρβος εφευρέτης, μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός, ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης.

Ο Τέσλα είναι κυρίως γνωστός για τις επαναστατικές του συνεισφορές στους κλάδους του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι ανακαλύψεις και η θεωρητική εργασία του αποτέλεσαν τη βάση για την εφαρμογή του σημερινού συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος. Εφευρέσεις όπως τα πολυφασικά συστήματα διανομής ισχύος και ο κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος συνετέλεσαν στην εκδήλωση της Δεύτερης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η μονάδα της έντασης του μαγνητικού πεδίου στο SI, το Τέσλα, ονομάστηκε προς τιμή του στο Γενικό Συνέδριο Μέτρων και Σταθμών του Παρισιού το 1960.

Ωστόσο, ο ίδιος έπασχε από ψυχαναγκαστική διαταραχή OCD. Είχε μια εμμονή με τον αριθμό 3 σε σχεδόν τρομακτικό βαθμό. Πριν μπει σε ένα κτίριο, έπρεπε πρώτα να κάνει τον κύκλο του τετραγώνου 3 φορές κατά την φορά των δεικτών του ρολογιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιστήμονες Πυθαγόρας Tycho Brahe Nikolai Tesla
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ