Οι Πυραμίδες χτίστηκαν όταν κυριαρχούσαν τα μαμούθ -Εξι ιστορικά δεδομένα που αλλάζουν τον τρόπο αντίληψης του χρόνου - iefimerida.gr

Οι Πυραμίδες χτίστηκαν όταν κυριαρχούσαν τα μαμούθ -Εξι ιστορικά δεδομένα που αλλάζουν τον τρόπο αντίληψης του χρόνου

6 Ιστορικά Γεγονότα που θα αλλάξουν τον τρόπο αντίληψης του χρόνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αϊνστάιν συνήθιζε να διακωμωδεί την Θεωρία της Σχετικότητας λέγοντας το εξής ρητό: «Κάθισε δίπλα από μία όμορφη κοπέλα για μια ώρα και θα σου φανεί σαν να πέρασε μόνο ένα λεπτό. Κάτσε όμως κοντά από μία αναμμένη σόμπα για 60 δεύτερα και θα δεις ότι θα νιώθεις σαν να πέρασε μία ολόκληρη ώρα».Η διαφορετική θεώρηση στο θέμα του χρόνου μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά. Για αυτό και εμείς θα ασχοληθούμε με μερικά περίεργα και παντελώς αδιάφορα ιστορικά συμβάντα που μπορούν να μας δώσουν μια πιο... ελεύθερη αντίληψη για τον «καλύτερο γιατρό».

Οι Πυραμίδες της Γκίζας κατασκευάζονται την εποχή που τα μαμούθ κυριαρχούσαν στη Γη

Από τα μέχρι πρότινος δεδομένα γνωρίζουμε ότι το τελευταίο μαμούθ πέθανε γύρω στο 1700 π.Χ., στις ακτές του Νησιού «Wrangler» βορειοανατολικά της Ρωσίας. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου χτίστηκαν πριν από 4.000 χρόνια, παρόλα αυτά υπάρχουν φημολογίες ότι είναι ακόμη μεγαλύτερες σε ηλικία. Πράγμα που σημαίνει πως η βασίλισσα Κλεοπάτρα βρίσκεται πολύ κοντύτερα σε εμάς στην ιστορία, από ότι η κατασκευή των Πυραμίδων.

Η Γαλλία χρησιμοποιούσε ακόμα τις γκιλοτίνες όταν οι κινηματογράφοι έπαιζαν το «Star Wars»

Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε η γκιλοτίνα σαν μέθοδος εκτέλεσης στην γαλλόφωνη χώρα ήταν το 1977. Λίγους μήνες πριν απαγορευτεί η χρήση της, που διήρκεσε για δύο ολόκληρους αιώνες, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετάδοση του κινηματογραφικού έργου «Star Wars».

Ο Πύργος του Eiffel και η Nintendo

Ενα άλλο «mind-blow» γαλλικό ιστορικό γεγονός αποτελεί η ολοκλήρωση του γνωστού Πύργου, η οποία συμπίπτει με την ίδρυση της Γιαπωνέζικης εταιρίας παιχνιδομηχανών «Nintendo». Επίσης την ίδια χρονιά ο μεγάλος Ολλανδός ζωγράφος Vincent Van Gogh ζωγραφίζει ένα από τα πιο εντυπωσιακά έργα του, την μαγευτική «Εναστρη Νύχτα».

Το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ χτίζεται χωρίς... μαθηματική λογική

Το 1636 εδραιώνεται το παλαιότερο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το «Νέο Κολέγιο», όπως ήταν η αρχική του ονομασία, δεν διέθετε αίθουσες μαθηματικών, αφού δεν είχε ακόμη επινοηθεί η έννοια του «μαθηματικού λογισμού». Η αποκάλυψη θα ερχόταν στα τέλη του 17ου αιώνα με τον Γκότφριντ Λάιμπνιτς να φωτίζει τον κόσμο. Ωστόσο, με την δημοσίευση του «Nova Methodus» (1684) και του «Principia» από τον Ισαάκ Νεύτωνα (1687) ακολούθησαν επεξηγήσεις και επαναδιατυπώσεις από μεταγενέστερους μαθηματικούς. Ενας Ευρωπαίος φυσικός, μαθηματικός και αστρονόμος, o περίφημος Γαλιλαίος ήταν εν ζωή στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου, καθώς πέθανε το 1642.

Ο διάσημος οίκος «Tiffany & Co» και η εδραίωση του Ιταλικού Κράτους

Και ενώ στην Ρώμη επικρατούσε μία παγωμάρα για πολλά χρόνια, το 1861 εμφανίζεται ο Τζουζέπε Γκαριμπάλντι ηγούμενος μιας επιτυχημένης καμπάνιας προκειμένου να ανασυγκροτήσει όλες τις πόλεις και τα έθνη και να δημιουργήσει ένα ενιαίο κράτος. Λίγα χρόνια νωρίτερα, το 1837, ο Charles Lewis Tiffany και ο John B. Young ιδρύουν το κοσμηματοπωλείο «Tiffany & Young», το οποίο μετονομάστηκε το 1853 σε «Tiffany & Co». Αυτό σημαίνει ότι η Katherine Hepburn θα αγόραζε πρώτα ένα κόσμημα του οίκου και έπειτα θα έκανε τις διακοπές της στην Ιταλική Ριβιέρα! Το ίδιο ισχύει και για το γνωστό πολυκατάστημα της 5ης λεωφόρου στην Νέα Υόρκη «Macy's», το οποίο λειτούργησε το 1858, πριν δηλαδή η Ιταλία γίνει το κράτος που ξέρουμε σήμερα.

Ο Οσκαρικός Μίκι Ρούνεϊ «άργησε» να γευτεί την μαγεία μίας φέτας ψωμί του τοστ

Κάτι χορταστικό έμεινε για το κλείσιμο και αυτό δεν είναι άλλο από το αγαπημένο αμυλούχο σνακ. Ο λατρευτός Αμερικάνος ηθοποιός Μίκι Ρούνεϊ γεννήθηκε το 1920 και ένα είναι σίγουρο, δεν είχε φάει μέχρι τα 8 του χρόνια ούτε μία φέτα ψωμί. Αυτό συνέβη διότι η πρώτη παραγωγή ψωμί τοστ έγινε το 1928 από τον Otto Frederick Rochwebber. Το γεγονός ότι κανείς δεν έκανε την αρχή νωρίτερα είναι διότι οι αρτοπαρασκευαστές πίστευαν ότι χαλάει πολύ πιο εύκολα από ένα καρβέλι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία ψωμί Ιταλία Harvard University Tiffany & Co
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ