Τι ανησυχεί τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Αλέξη Τσίπρα; Η πτήση ή το «ποτάμι»; - iefimerida.gr

Τι ανησυχεί τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Αλέξη Τσίπρα; Η πτήση ή το «ποτάμι»;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι είναι η ζωή, ένα αεροπορικό ταξίδι είναι. Αλλοι κάθονται στην μπίζνες κλας και σερβίρονται με μαχαιροπίρουνα κι άλλοι στην τουριστική και την βγάζουν με ένα σάντουιτς. Αλλοι στις μπροστινές σειρές οπότε αν το αεροπλάνο στουκάρει δεν έχουν και πολλές ελπίδες, (το λέει έρευνα) κι άλλοι στις πίσω που μπορεί και να την βγάλουν καθαρή. Εκτός κι αν ο πιλότος είναι μάγκας και καταφέρει να το προσγειώσει στο «ποτάμι» όπως έκανε κι εκείνος ο τύπος στο Χάντσον και σώθηκαν όλοι.Για τον Στάυρο Θεοδωράκη, η περίπτωση «ποτάμι» πάντως φαίνεται ότι δεν του προκαλεί μεγάλη ασφάλεια σαν προοπτική εφ' όσον φαίνεται ξεκάθαρα κι από τη φωτό, ότι για καλό και για κακό έχει επιλέξει τις πίσω, τις πιο ασφαλείς θέσεις του αεροπλάνου. Κάτι που έχει κάνει και ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγοντας την σχετική ασφάλεια παρά το ενδεχόμενο των πιθανών αναταράξεων που σε εκείνα τα καθίσματα είναι πιο αισθητές. Εξ' ου και η παιδική, σχεδόν αθώα αυταρέσκεια του χαμογέλου του στο φακό.

Αντιθέτως, ο γνωστός δημοσιογράφoς, εμφανώς πιο προβληματισμένος, και με την ψυχολογική πίεση που πάντα μια πτήση σου δημιουργεί, αναρωτιέται αν σημειολογικά ήταν σωστή η επιλογή του ονόματος "Ποτάμι" για το βάπτισμα του στα ταραγμένα νερά της πολιτικής. Νερά που βρίσκονται σε αντίθεση με το γνωστό του, ήπιο και μακάριο ύφος, σήμα κατατεθέν των τηλεοπτικών του συνεντεύξεων.

Αναμνήσεις δημοσιογραφικού τύπου που προσπαθεί εμφανώς να συντηρήσει μέσα του, έχοντας ως πολύτιμο φυλαχτό ένα στιλό περασμένο διακριτικά στην τσέπη του, από την εποχή που βρισκόταν στην άλλη όχθη του ποταμού όσον αφορά τη δυναμική των σχέσεων ανάμεσα στην πολιτική και τη δημοσιογραφία. Συμβολικά ο διάδρομος της καμπίνας του αεροσκάφους, κρατάει ακόμα την απόσταση του από τη νέα του επαγγελματική περιπέτεια στο χώρο της πολιτικής.

Ομως το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Και ο Ρουβίκωνας δυστυχώς, μάλλον δεν έχει το φάρδος, το βάθος και την δυνατότητα άνωσης του ποταμού Χάντσον ειδικά σε πολιτικές πτήσεις.

Η φωτογραφία είναι από ένα ταξίδι που έγινε τον Νοέμβρη του 2009 σε πτήση από το Ακτιο στην Αθήνα, όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε με τους «Πρωταγωνιστές» εκπομπή για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ