H Eλβετία πάγωσε τις καταθέσεις Γιανουκόβιτς και της πολιτικής του ελίτ [λίστα] - iefimerida.gr

H Eλβετία πάγωσε τις καταθέσεις Γιανουκόβιτς και της πολιτικής του ελίτ [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πάγωμα όλων των περιουσιακών στοιχείων 20 Ουκρανών, μεταξύ των οποίων του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και του γιου του Αλεξάντερ, αποφάσισε η ελβετική κυβέρνηση. Στη λίστα που ανακοίνωσε η ελβετική αρχή εποπτείας των αγορών FINMA, περιλαμβάνονται τα ονοματα πρώην πρωθυπουργών, υπουργών, τοπικών αρχόντων και στελεχών του επιτελείου Γιανουκόβιτς.

Ο ίδιος ο Γιανουκόβιτς πάντως στη συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε -στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την ανατροπή του- αρνήθηκε ότι έχει καταθέσεις στο εξωτερικο.

Προ ημερών το Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. είχε αποφασίσει σειρά κυρώσεων σε βάρος της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς στις οποίες περιλαμβάνεται η απαγόρευση έκδοσης ταξιδιωτικών θεωρήσεων και το πάγωμα των οικονομικών πόρων ευρωπαϊκής δικαιοδοσίας, σε βάρος προσώπων, τα οποία ευθύνονται για τις βιαιότητες στην Ουκρανία.

Αναλυτικά η λίστα που έδωσαν στη δημοσιότητα οι ελβετικές αρχές (ονόματα με αλφαβητική σειρά):

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ