Ο Σερ Αλεξ εξομολογείται: Χρωστάω την επιτυχία μου στο ξύλο που έτρωγα με μια ζώνη από την αγαπημένη μου δασκάλα - iefimerida.gr

Ο Σερ Αλεξ εξομολογείται: Χρωστάω την επιτυχία μου στο ξύλο που έτρωγα με μια ζώνη από την αγαπημένη μου δασκάλα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σερ Αλεξάντερ Φέργκιουσον είναι ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές ποδοσφαίρου και κάτι σαν σύμβολο για τους Βρτανούς.

Έχει συνδεθεί όσο κανείς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην οποία είναι προπονητής από το 1986 και έχει κατακτήσει περισσότερα τρόπαια από οποιονδήποτε άλλο προπονητή στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Όπως όμως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στους Times Educational Supplement χρωστά την επιτυχία του στο ξύλο που έτρωγε μικρός με μια ζώνη από τη αγαπημένη του-κατά τα άλλα-δασκάλα στο σχολείο.

Δηλώνει μάλιστα ότι έχει κρατήσει τη ζώνη στο γραφείο του σπιτιού του, την οποία του την έδωσε η Ελίζαμπεθ Τόμσον η δασκάλα του, πριν πεθάνει.

«Έξι χτυπήματα και η αγωνία σου μεγάλωνε. Αυτή ήταν η τιμωρία, ενώ στη δική μου περίπτωση, δεχόμουν τα χτυπήματα μετά από καβγάδες στην παιδική χαρά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελίζαμπεθ Τόμσον ήταν η έμπνευσή μου. Είχε μια σπάνια αποφασιστικότητα και βοηθούσε στη βελτίωση όσων άγγιζε. Προσπαθούσε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του κάθε παιδιού. Αυτό είναι που κληρονόμησα από εκείνη», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι συνέχισε να έχει επαφές μαζί της ακόμα και αν τα μαθήματα τελείωσαν, τη δεκαετία του '50.

«Όταν πέθανε δε μπορούσαν να πάω στην κηδεία της αλλά μερικούς μήνες αργότερα έλαβα ένα δέμα. Είχε αφήσει την ζώνη της σε εμένα. Την έστειλε ο ανιψιός της με ένα σημείωμα που έλεγε 'εσείς μάθατε περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο από αυτή την ζώνη'. Είναι στο γραφείο μου. Τα εγγόνια μου την φοβούνται», είπε ο 72χρονος Φέργκιουσον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ